Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Letní pohlazení na duši. Liam Neeson si ve filmu Vzpomínky na Itálii zahraje se svým vlastním synem

Snímek Vzpomínky na Itálii (2020). Režie: James d’Arcy. foto: BONTONFILM

TOSKÁNSKO - Stárnoucí umělec a jeho syn se snaží obnovit rodinné sídlo v italském Toskánsku. To se pochopitelně neobejde bez smutných i dojemných situací. Snímek má českou premiéru 6. srpna.
  18:00

Londýnský umělec Robert (Liam Neeson) spolu se svým synem Jackem (Micheál Richardson) podnikají cestu zpět do Itálie. S domem se pojí dávné šťastné i nešťastné vzpomínky, které vybledly a zpustly stejně jako dům. Když zemřela Robertova manželka, umělec se se svým synem rozkmotřil. 

Snímek Vzpomínky na Itálii (2020). Režie: James d’Arcy.
Snímek Vzpomínky na Itálii (2020). Režie: James d’Arcy.

Místo idylické venkovské vily ze svých vzpomínek najdou téměř ruinu s protékající střechou, s kusy omítky padajícími ze stropu i zdí a s plandajícími okenicemi i dveřmi. Důkladně potřebuje opravit i jejich vztah. Roberta s Jackem čeká nelehký úkol. 

Kro jiný by si měl zahrát otce a syna, než skutečný otec a syn? I v této skutečné  rodině hrála roli obrovská ztráta. Micheál si své původní příjmení Neeson změnil teprve předloni jako poctu své matce, herečce Natashe Richardson, která před jedenácti lety tragicky zahynula po pádu na lyžích.

Režisér filmu James d’Arcy je známý především jako herec (Atlas mraků, Dunkerk, Avengers: Endgame). Vzpomínky na Itálii jsou jeho celovečerním režisérským i scenáristickým debutem. 

Vzpomínky na Itálii

UK – 2020

Délka: 94 min

Žánr:romantická komedie

Premiéra: 6. srpna 2020

Režie: James d’Arcy

Hrají: Liam Neeson, Micheál Richardson, Valeria Bilello, Lindsay Duncan

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!