Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Kultura

David Koller opouští kapelu Lucie. Odehrají spolu koncerty do konce léta

David Koller na festivalu Benátská! s Impulsem (29. července 2023) foto: Jan Pešek, MF DNES

Zpěvák a bubeník David Koller opouští skupinu Lucie. Odehrají spolu nasmlouvané koncerty do konce letošních letních prázdnin, pak se chce věnovat své kapele a rodině. Uvedl to na sociálních sítích. Kapela Lucie bude fungovat dál, připravuje nové album.
  21:12aktualizováno  21:19

David Koller se rozhodl opustit skupinu Lucie. Rozcházíme se v dobrém a dohodli jsme se, že společně odehrajeme všechny nasmlouvané koncerty do konce letních prázdnin,“ stojí v prohlášení vydané skupinou. Koller zároveň i uvedl, že v současnosti by se chtěl především věnovat svým vlastním hudebním aktivitám a rodině.

Skupina Lucie se má letos představit na putovním festivalu Hrady CZ, který čítá celkem osm zastávek. Podle pořadatelů by měla kapela zahrát i s Davidem Kollerem. „Pokud vím, a je to i v tom (Kollerově) prohlášení, tak do konce léta bude hrát Lucie v původní sestavě,“ říká spolupořadatel festivalu Michal Šesták. Kapela v neděli na svém Facebookovém profilu uvedla, že se s bubeníkem Kollerem rozchází.

„Bude to zřejmě poslední příležitost vidět skupinu takhle pohromadě,“ dodává spolupořadatel a upozorňuje, že poslední zastávka Hradů je na samém konci letních prázdnin, tedy 30. a 31. srpna na hradu Bezděz v Libereckém kraji.

Odchod Kollera od kapely Lucie ale někteří předpověděli již v roce 2023. Tehdy se bubeník a hudební skladatel výrazně blýskl právě na své sólové dráze, to podle kritiků prokázalo i jeho velmi zdařilé album LP XXIII.

S kapelou se rozešel už v roce 2005, dohromady se dali až o po sedm let později na soukromém koncertě pro miliardáře Petra Kellnera v pražském Rudolfinu a o dva dny později kapela oznámila, že na jaře následujícího roku zahraje v původní sestavě na koncertech pro Kapku naděje. V roce 2018 pak po návratu vydali první a zatím jediné album EvoLucie.

Koller na sebe také upozornil při festivalu Benátská!, kde se projevily jeho názory vůči Rusku, kdy sám tuto zemi vnímá jako teroristickou. Na Ukrajinu dokonce vyrazil s várkou potřebných věcí, a to dva dny po vypuknutí konfliktu.

„Půjčili jsme si se ženou dodávku a jedeme na hranice pomoct lidem, kteří utíkají před Putinovým peklem. Pokud máte příbuzné nebo známé, kteří potřebují vyzvednout na slovensko-ukrajinských hranicích a přivézt do bezpečí, napište mi sem,“ prohlásil tehdy Koller.

Bývalý frontman legendární kapely Lucie je už roky známý i tím, že se k politické situaci vyjadřuje otevřeněji než většina jeho kolegů z branže. „Umělci by neměli stát stranou,“ řekl už před časem.

21. srpna 2019

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...