130 let

Diskuze

Police 2007: Kruté srovnání

Obnovené legendy 80. let táhne Stingův hlas. Má to ale zapotřebí?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Andrtálec

25. 9. 2007 9:39
Miluju Police, ale...

"Postavit vedle sebe Stingovy hráčské finesy a delikátní rytmické cítění, které po rozpadu kapely dlouhá léta tříbil ve společnosti prvotřídních světových hráčů, a Copelandovo břinkavé bubnování, je poněkud kruté." Tak tohle může napsat jen opravdový pablb, který nerozumí muzice a ještě je hluchej na obě uši. ;-€ Copeland byl vždycky nejlepším instrumentalistou skupiny (a jedním z nejtechničtějších bubeníků ze světové extraligy) a Stingova prajednoduchá basa  ho vždycky trochu svazovala a omezovala. A tak je to i nyní - jak mohu posoudit z bootlegových nahrávek několika vystoupení letošní Reunion Tour. (Y)

0 0
možnosti

Septisin

26. 9. 2007 18:00
Re: Miluju Police, ale...

Jak může bubeníka svazovat prajednoduchá basa opravdu nechápu...

0 0
možnosti

David

25. 9. 2007 9:27
Policijéé

Regatta de Blanc bylo první LP, které mi rodiče přivezli z Jugoslávie. Písničku Message in a Bottle jsem už znal z Radia Luxembourg a samotné The Police viděl jednou live v rakouské TV na festivalu Rock Palast. Perfektní, patřili k mým gymnazijním letům stejně jako 4 z matiky. Mám doma léta 4CD komplet Message in a box, ale už to není ono. Vidět je dnes naživo musí být fajn, ale podobně jako autor článku i já cítím, že ta kapela je fakt hodně přeceněná.   Jsem vlastně rád, že k nám nepřijeli, mám obavu, že bych byl zklamaný.

0 0
možnosti

Jirka

24. 9. 2007 18:11
Sting

Stinga jsem videl loni (bez Police) a bylo to opravdu dobre!

0 0
možnosti

x-y

24. 9. 2007 17:34
bohužel

měli jsme je vidět na přelomu 70/80,  roky nezastavíš...

0 0
možnosti

sanborn

24. 9. 2007 15:45
Autor si to užil si myslim,ale

vy to špatně čtete,je to pravda ,že ty hitovky co tu Vizina píše byly nadčasové to ostatní od Police už tak dobré není. Kritika se nepíše a tady se skutečně už asi těžko něco změní,ale nikdo Vám ani mně nebere ,že se to může líbit.Rozhodně Sting nedal dohromady Police aby udělal něco nového a je to spíš pro fanoušky  takže berte jak se servíruje , anebo napište konkrétně kde tomu tak není

0 0
možnosti

stan

24. 9. 2007 14:55
je mi líto autora,že si to neužil...

...myslím si,že tihle profíci nemaj problém, kromě pár českejch rejpalů. Pokud rozumím tomu co je hrát naživo, neříkám tyhle subjektivní pocity. Autor asi už dopředu věděl co chce napsat a jeho mysl byla naladěna na kritiku, ještě dřív než kluci spustili.

0 0
možnosti

Petr

25. 9. 2007 7:13
Re: je mi líto autora,že si to neužil...

Ty jsi nějakej chytrej holánku. Autor je profík. Toho rejpalové jako ty nemůžou rozhodit. Vsadim se, žes měl na tuhle recenzi názor eště dřív než sis jí přečet

0 0
možnosti

Ivan Kraus

24. 9. 2007 13:16
Tak takovéhle to bylo v Mnichově doopravdy

Když jsem tam jel, tak jsem měl trochy obavu, aby to právě nebyl ten sraz abiturientů po letech - obavy však byly zbytečné!

Basa, bicí, kytara se zvukem soupeřícím se studiovou nahrávkou, s rizikem, že každá chybička je ihned slyšet a vidět - byli skvělí!!! Nic takového jsem nikdy přetím neviděl. Naprosto nechápu o čem autor v článku píše.

1. Stewart - šokující naprosto dokonalým výkonem. Naprosto identická síla a energie jako před lety.

2. Sting - pěvecký styl a barva hlasu jsou maličko jiné než dříve - jsou  vyzrálejší - bylo vidět, že je naprosto v pohodě a jak si to užívá. Malá chybička v rytmu u jedné z posledních písní, které si ostatně málokdo všiml a za kterou se dokonce již během písně (myslím Andymu) omluvil, byla pouze výjimkou z pravidla o dokonalosti.

3. Andy - na toho jsem se těšil nejvíc. Většina písní byla naprosto úžasná, několik písní mne však tolik neoslovilo, ovšem nikoliv hudební nedokonalostí, ale spíše tím, že byly hrané trochu jinak. Andy bohužel nebyl ušetřen technických problémů (pravděpodobně maličko rozladěná kytara při první písni).  Andyho věk (64) byl maličko znát snad jedině při roznožkách z odposlechů před bicími, ovšem v jeho letech bych chtěl taky tahle umět skákat...

0 0
možnosti

gakusei

24. 9. 2007 17:19
Re: Tak takovéhle to bylo v Mnichově doopravdy

o čem to prndáš, kašpare?

0 0
možnosti

Filip Skyba

24. 9. 2007 12:55
Pane Vizino, měl jste v sobotu špatný den?

Ve středu 19.9. jsem viděl koncert The Police ve Vídni a musím poznamenat, že nechápu co to pan Vizina píše..? Jaké břinkavé bubnování? To jsou pěkné nesmysly. Andy Summers měl několik vynikajících sól na kytaru o kterých není ani zmínka. Stewart Copeland je jeden z nejoriginálnějších hráčů na bicí, což i předvedl při koncertě ve skladbách, kdy opustil bicí soupravu a skupinu doprovázel na nespočet činelů a perkusí. A Sting vždy hrál velmi jednoduše a účelně, rozhodně je lepší zpěvák a skladatel, což i sám o sobě tvrdí....tak,že nemůže být řeč o tom, že by snad ostatní hráči nějak "pokulhávali". Zkrátka koncert byl, až na dvě tři skladby kdy to trochu "spadlo" naprosto fajn a i příjemně vygradoval do asi šesti přídavků.R^

Musím naopak ocenit, že bylo vše naživo a bez podnahrávek, i když by to některým skladbám pomohlo. Zvuk a snímání koncertu také super, snad jenom Santana v Praze měl lepší zvuk a kamery...

Závěrem, lidi, máte-li možnost turné ještě někde v Evropě navštívit, neváhejte a jeďte tam! Takové trio se málokdy vidí.

Adijo!

0 0
možnosti

sabeta

24. 9. 2007 23:41
Re: Pane Vizino, měl jste v sobotu špatný den?

naprosto souhlasim, ve Vidni jsme si je nenechali ujit a od Message in a Bottle az po Next To You nam naskakovala husi kuze jak pralinky. (podotykam, ze duvody byly veskrze pozitivni). Prisli, bez jakychkoliv cerepeticek, vokalistek, kostymu a tanecku s fanynkami zahrali, polozili nas na lopatky a odfrceli dal. Ja osobne z toho ziju dodnes a jestli ma pan Vizina pocit, ze tohle trebas jen jediny z nich nema zapotrebi, a ze se ocitl na abiturientskem vecirku, pak je mi ho srdecne lito. Nejsem si uplne jista, co cekal, ale panove ocekavani vsech mych znamych, kteri si je jeli poslechnout do Vidne ci do Mnichova, naprosto naplnili.

Jinymi slovy, Every Little Thing They Did Was Magic Magic Magic R^VV

0 0
možnosti

karel

24. 9. 2007 12:03
Skoda, ze do Prahy neprijeli!

 Je treba pripomenout, ze 16.9.07 - mela byt jednou ze zastavek turne, taky  Praha...  Bohuzel - nestalo se tak /nakonec se radovala Zeneva/.  Prisli jsme tak o moznost privitat legendu jmenem The Police - tady na domaci pude.  Je to mrzute proto, ze ta moznost se nebude uz /zrejme/ opakovat.  Podobne mne to mrzi i v pripade  skupiny The Who, ktera jezdi po Evrope - no k nam se zrejme nechysta /ani nahodou/. Atd, atd, atd...:-(

0 0
možnosti

Petr B.

24. 9. 2007 12:56
Re: Skoda, ze do Prahy neprijeli!

Se nedivím, když tu ostatní kapely pomlouvají naše fanoušky, kteří jsou dementní - podívej se na koncert Ozzyho z Japonska na DVD a zajdi si na ten samý v tom samém roce tady. Normální příklad, přes velké očekávání přišlo jen 20 000 lidí na Strahovský stadion (špatníé načasování na čtvrtek, pivo na koncertech stoji 60 CZK(aspoň je to Plzeň) a lidi jsou tady spíše takoví čumilové - malej kotel, zbytek stojí a poslouchá, mnohdy po 6-tihodinové estrádě více kapel stylově spolu nesouvisejících(hlavně že je víc peněz) se spíš lidi na hlavního money-makera unaví. Lístky za 1200 20 metrů od podia kvůli VIP zóně si tu každ dovolit nemůže.. Pak se stává to, že někdo trefí zpěváka kelímkem s pivem do tváře atd. Se nedivím, že sem nejezdí, když v Německu na ně přijde místo 20ti tisíc 100 tisíc lidí ...  Být unaveným staříkem v takové kapele, tak se na to vyseru taky...

0 0
možnosti

Vláďa Boháček

24. 9. 2007 12:01
Trochu divná kritika!

Článek o skupině Police mi připadá podivně vyhraněný a myslím, že kritik nedokázal napsat objektivní recenzi  z jednoduchého důvodu: NEMÁ POLICE RÁD!! Koncert v Mnichově jsem neviděl, takže nemohu posoudit do jaké míry má autor pravdu, ale z jeho celkového hodnocení skupiny mu nevěřím ani slovo!

"Nadceněná" skupina a podobná podpásová vyjádření rozhodně nejsou na místě! Hrál jsem v té době se skupinou Abraxas a viděli jsme koncert Police z proslulého Essenu a byl to opravdu zážitek! Nejen hudební výkony, ale zejména absolutně geniální nový styl zařadily skupinu mezi světovou elitu!

Nu možná pan Vizina tehdy ještě nebyl na světě??

POLICE BYLI SKVĚLÍ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

0 0
možnosti

Cartman

24. 9. 2007 14:24
Re: Trochu divná kritika!

Vy jste byli taky skvělí!!!!!!!! A nejenom s Imrichem, ale i s Jandou! Bomba! Ještě mám doma placku a Vaším Áčkem R^, nějaký vinyly a kazety..... Mějte se!

0 0
možnosti