Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Kultura

První videotéka festivalových filmů. V Česku odstartovala služba Edisonline

Narušitelka. Helena Zengelová v titulní roli dramatu Nory Fingscheidtové. foto: FILM EUROPE

PRAHA - Společnost Edison Filmhub rozšiřuje své služby. Služba Edisonline poskytne za cenu lístku do kin přístup k desítkám evropských a festivalových filmů. Oficiální spuštění proběhlo v úterý 28. dubna.
  17:00

„Schopnost adaptace bude v budoucnu klíčová. V dnešní době se lidé a společnost mění několikrát v průběhu dekády. Před deseti lety byla Film Europe distribuční společností. Poté se spuštěním kanálu Film Europe stala televizí, založila filmové festivaly Be2Can a Scandi a nedávno otevřela butikové kino Edison Filmhub v Praze a Kino Film Europe v Bratislavě. Nyní náš brand rozšiřujeme první česko-slovenskou festivalovou online videotékou,“ popsal projekt zakladatel Film Europe Ivan Hronec.

Přístup do videtéky stojí 155 korun měsíčně (zhruba cena jednoho lístku do kina) a od základu nabídne 50 filmů. Převážně jde o filmy z festivalů Cannes, Benátkách či Berlíně. Dále předplatitelé záskají přístup  k online vysílání filmových kanálů Film Europe, Be2Can a Československo se stovkami festivalových a archivních česko-slovenských snímků.

V průběhu roku až do 31. 5. 2021 přibyde každý měsíc dalších 30 filmů a postupně tak Edisonline nabídne více než 400 snímků v základním balíčku.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!