130 let

Diskuze

Ruský dirigent podporuje Putina. Jeho americké turné provázejí protesty

Ruský dirigent Valerij Gergijev je sice ve světě vážné hudby pokládán za jednoho z nejvýznamnější šéfů orchestrů, avšak jeho blízkost k ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi vadí mnoha lidem, a tak je mistrovo nynější turné po Spojených státech provázeno incidenty s odpůrci ruské politiky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

M. Benešová

2. 2. 2015 11:17
Pozor: historie se bude opakovat

Již od začátku ruské agresivní kampaně vůči Ukrajině je jasné, že Rusko se po vzoru nacistického Německa před druhou sv. válkou bude snažit aktivizovat občany, a to nejlépe tím, že udeří na nacionalistickou strunu. Nacionalismus je v Rusku dlouhodobě na vzestupu. I za dob SSSR byli občané ostatních svazových republik bráni jako občané druhé kategorie. A tamější lidé na tuto propagandu slyší.

Nu, a pokud umělec, či umělkyně nebude spolupracovat tak, jak jí je přikázáno, může si také způsobit mnoho potíží. A nejenom sobě, ale i členům své rodiny. Velmi dobře pamatujeme "starou dobrou" antichartu, kde se umělci podepisovali pod něco, s čím nesouhlasili, nebo ani nevěděli, proti čemu vlastně veřejně vystupují. A v Rusku, kde je veřejným tajemstvím, jak končí Putinovi odpůrci, je to pochopitelné. Pokud v nejbližší době nedojde v Rusku k politickým změnám a ústupu od agresivní imperialistické politiky, obávám se ozbrojeného střetu.

0 0
možnosti
PJ

2. 2. 2015 8:15
Moc se mi líbí věta:

"Diva se hájila tím, že chtěla podpořit umění a zejména doněckou operu, kterou Kyjev připravil o přísun finančních prostředků." Tak oni si tam vytvoří samostatnou republiku, ale nelíbí se jim, že bývalý domácí jim nechce platit provoz. Opravdu socialistický pohled na svět.

:

0 0
možnosti

1. 2. 2015 19:39
...a podobnost s kartami na Zemana je rovněž

čistě náhodná.

0 0
možnosti

1. 2. 2015 12:30
Pozor, ideologická diverze!

Hudba jako nástroj imperialistů, v tomto případě ruských. Občane, měj se napozoru, ať se nestaneš obětí zhoubných tónů a rytmů!

0 0
možnosti
JV

1. 2. 2015 12:41
než se přišlo na to, jaký je skutečně život

v bývalém Sovětském svazu byli k tomuto "vytěžováni" především umělci všeho druhu roztroušeni po celé zeměkouli ... i u nás byli tací, nedivme se tedy, že Rusko užívá co fungovalo a funguje ... o hudbu tu v žádném případě nejde, nic nebrání těmto "umělcům" nedělat propagandu a jen a jen dirigovat či zpívat ...

0 0
možnosti