Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Seriálové hity už jen za peníze. Netflix zrušil měsíční předplatné na zkoušku

Jedním z výrazných produktů Netflixu poslední doby je film Jako v bavlnce, za který herečka Rosamund Pikeová získala Zlatý glóbus. foto: NETFLIX

PRAHA - Streamovací služba Netflix zrušila zkušební měsíční předplatné, kterým lákala české diváky již od roku 2016. Na konec předplatného upozornil server Filmtoro.cz.
  15:00

Bezplatné předplatné, takzvaný trial je služba, kterou streamovací společnosti lákají nové potenciální zákazníky. Umožňuje jim vyzkoušet si vše, co daná služba nabízí bez nutnosti utratit peníze. 

Nový seriál The Queen’s Gambit
Hereckou kariéru Kurta Russella nerestartoval ani Tarantino. Někdejší akční...

Rozhodnutí Netflixu se týká všech evropských zemí. Ačkoliv aktivace zkušebního předplatného vyžadovala zadání údajů z platební karty, lidé si skrze zadávání jednorázových (virtuálních) karet našli cestu, jak se opakovaně přihlašovat a Netflixu neplatit. Proti tomu se služba snaží bránit. 

Připomeňme, že Netflix za svých pět let působení v Česku ani jednou nezvyšoval cenu předplatného, zatímco v USA se během této doby zvyšovala už několikrát. 

Zkušební předplatné nejdříve zrušila konkurenční služba HBO GO. V říjnu 2019 zdražila měsíční předplatné o 30 korun(na 159 korun za měsíc) a zároveň zkrátila dobu bezplatného zkušebního předplatného ze třiceti na sedm dní. Letos v březnu pak zkušební předplatné zrušila úplně. 

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...