Zdá se, že autorka filmu si vybrala značně okrajové názory a to, proč jsou tak okrajové, vysvětluje mocným spiknutím a všudypřítomnou závislostí. Jenže je tu i vysvětlení jiné a podstatně jednodušší. Závislost v takové podobě, jakou autorka popisuje, neexistuje a cukr v rozumné míře neškodí. Že moc cukru škodí? To není žádné tajemství, to člověk slýchá každou chvíli.
Vařit ze základních surovin - luštěniny, rýže, brambory, zelenina, maso, mouka, sádlo, olej?
A co třeba mléko či bílé jogurty, ty nesmějí mít nic přidané (nemluvím o těch s příchutí). Nebo čisté sýry bez příchutí?
Kdyby nebyla možnost vaření a pečení ze základních surovin, byl by to problém, ale pokud se někdo živí jen kupovanými hotovkami a polotovary, tak má co chce.