Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Snímek Larse von Triera čeká cenzura

USA

  19:22
CANNES - Nový snímek dánského režiséra Larse von Triera Antichrist, který při pondělním promítání v Cannes zarazil či šokoval některými sexuálními a násilnickými scénami, bude pruderním zemím nabízen v cenzurované verzi.

Antichrist (2009) foto: Zentropa Entertainments

"Již rok máme s Larsem dohodu, že se udělá 'katolická verze' filmu sestříháním některých scén a jejich nahrazením jinými. Jinak by to bylo neprodejné na pruderních trzích, jakými jsou jih Evropy, Asie a Spojené státy, kde ani není možné ukázat zepředu nahého muže," řekl šéf produkční společnosti Zentropa Peter Aalbaek Jensen.

Ještě není jasné, které scény budou cenzurovány. Tvůrci o tom budou diskutovat a radit se s distributory zemí, kterých se to týká. Lars von Trier začne natáčet mírnější verzi filmu brzy po nynějším festivalu v Cannes. Cenzurované provedení také umožní, aby se film prodal televizním stanicím, dodal Jensen.

Mladý pár v podání Willema Dafoea a Charlotte Gainsbourgové se ve filmu uchýlí do chaty v lesích, kde truchlí nad ztrátou svého dítěte. Brzy jsou však oba vyrušeni podivnými událostmi a vidinami. Nejkontroverznější částí filmu je závěrečný okamžik, kdy si hrdinka po mučení manžela ustřihne nůžkami klitoris.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!