Středa 22. května 2024, svátek má Emil
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Trsátko osudu i nekorektní humor. Polovina Tenacious D zahraje v Praze

Kultura

  14:30
PRAHA - Kyle Gass, kytarista a zpěvák slavné americké „srandakapely“ Tenacious D, kde hraje spolu s hercem Jackem Blackem, v pátek zahraje se svou skupinou v pražském Rock Café. Kapela Kyle Gass Band si se svou sesterskou a slavnější skupinou v ničem nezadá.

Skupina Kyle Gass Band. foto: Rock Café

Kyle Gass přijede do Prahy představit novinku a druhé album Thundering Herd. Novinka navazuje na album The Kyle Gass Band z roku 2013 a na jejím masteringu se podepsal Maor Applebaum, který dříve spolupracoval třeba s Faith No More nebo Sepulturou. Podle slov kapely ale určitě dojde i na staré hity známé právě z Gassova působení v Tenacious D. Předkapelu jim bude dělat plzeňská kapela Kníry.

Další posily Colours: alternativní rock i muzikál Deža Ursinyho


Kapelu Tenacious D, která vznikla v roce 1994, tvoří kytarista Kyle Gass a hollywoodský herec Jack Black. Sami sebe označují za komediální rock. Kapela zatím vydala tři alba. Druhé album - The Pick of Destiny (Trsátko osudu) - doprovodil i film Tenacious D: Králové Ro(c)ku. Na albem Tenacious D se vždy podílí řada hostujících muzikantů. Třeba Dave Grohl (ex-Nirvana, Foo Fighters) s Tenacious D spolupracoval rovnou na všech jejich albech.

Skupina Kyle Gass Band.

Kyle Gass Band + support: Kníry
28. dubna
Rock Café Praha
19:00

420 Kč (+ poplatky) v předprodeji, 490 Kč na místě

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...