130 let

Diskuze

Zemřel spisovatel Mario Simmel

Slavný německojazyčný spisovatel Johannes Mario Simmel zemřel ve čtvrtek 1. ledna ve věku 84 let. Napsala to dnes agentura DPA s odvoláním na autorova švýcarského právního zástupce. Simmelovy četné romány byly překládány do desítek jazyků, včetně češtiny. K nejznámějším u nás patří Z čeho jsou utkány sny.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P

5. 1. 2009 9:46
Německojazyčný? to si snad děláte prdel

0 0
možnosti

Ja

3. 1. 2009 10:00
Lidovky jsou rude pravo

Zatimco, Israel masakruje o Vanocich civilisty (zeny  deti), slavne propagandisticke lidovky ve smyslu rudeho prava se o tom ani nezmini. Ono se ne nadarmo rika, ze novinari jsou intelektualni devky. O novinarich v lidovkach to plati stoprocentne, nicmene souhlasim s touto nalepkou, az na ten privlastek - nemyslim, ze jsou ´intelektualni´.  Kdokoli si precte nejaky clanek v techto novinach, musi mu byt jasne, ze inteligence neni asi predpokladem pro ziskani zamestnani v tomto bulvarnim platku tvaricim se jako seriozni noviny. Ceske tiskoviny nam budou psat, jak se mame dobre, i v dobe, kdy nebudem mit co zrat a bude krize. Myslim, ze za komunistu nam rikali vetsi pravdu nez v soucasnosti. Dostali jsme se do situace, kdy realitu opet nahrazuji potemkinovy vesnice. Az Obama rozpouta treti svetovou valku a pujdeme vsichni nekam..., ´nase´ tiskoviny o tom asi ani nebudou informovat.

0 0
možnosti

Hery

4. 1. 2009 1:35
Re: Lidovky jsou rude pravo

Co to má společného z Mario SIMMELEM?

0 0
možnosti

Hery

2. 1. 2009 22:41
Kdysi

Byl to oblíbený spisovatel bratra,kterému jsem koupil knížku od Simmela v osmdesátým roce na Slovensku,takže to bylo trochu pokažený,protože to bylo ve slovenském jazyce.Knížky se daly koupit v tý době,ale dalo to víc shánění.

0 0
možnosti

Bidlo

2. 1. 2009 21:25
Tak německý, nebo rakouský? Redakce - střihněte si!

PS ....... jazyk, tj. němčinu, P. T. readakce snad u zesnulého trefila!!Rv;-D

0 0
možnosti

Andersen

2. 1. 2009 23:37
Re: Tak německý, nebo rakouský? Redakce - střihněte si!

Vis, nam, tedy tem co mluvime  nemecky  ty tve problemy tolik nevadi. Jen Cesi stale hledaji nejakou kmenovou prislusnost.  Aby ceska  lumparna mela poradny nacionalni podstavec.

0 0
možnosti

jenomja

2. 1. 2009 20:16
:(

;-(;-(;-(;-(

Láska je jen slovo je úžasný dílo....

Bude tu chybět....

0 0
možnosti
  • Vybrali jsme pro Vás