Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Zpěvačka Vladivojna se skupinou Vladivojsko vydává album plné kritiky

Kultura

  6:00
PRAHA - Zpěvačka Vladivojna založila před nedávnem novou rockovou kapelu Vladivojsko, se kterou nyní vydává očekávané debutové album s názvem Hořící hlavy, to vyjde 1. října. Křest proběhne 29. září v pražském Hard Rock Café. Kmotrou alba bude herečka Tereza Brodská, která muzikanty seznámila.

Takto vypadá složení kapely Vladivojsko, které právě vydává své debutové album. foto: Robert Houzar

Muzikantka a skladatelka Vladivojna La Chia před nedávnem založila kapelu s názvem Vladivojsko. Díky silným písním a živelným koncertům měla skupina možnost už hrát i na velkých festivalech.

Vladivojna píše jasné texty, které kritizují slabé stránky současné společnosti. Oproti její sólové tvorbě, která se vyznačuje poetickými a hravými texty jsou texty Vladivojska daleko konkrétnější. Přesto, že se kapela soustředí na tvrdou muziku, na albu se objeví i akustická balada.

Vladivojna vydá soundtrack k seriálu HBO. ‚Vnímám ho jako plnohodnotné album‘

„S klukama mě seznámila Tereza Brodská, ta hrála v divadelní hře Natálie Kocábové WTF, pro kterou jsem dělala hudbu. Jednou po představení mě vzala na zkoušku kluků, ať si je poslechnu. Po zkoušce jsem s nimi trošku pracovala a kluci mě požádali jestli bych je nekoučovala. Tak jsem to zkusila a nějak to dohromady sedlo. Nejdříve jsem jim chtěla pomoci najít zpěváka, pomoci jim s tvorbou a dovést je až k natočení debutového alba, které bych jim produkovala. Jenže to jejiích nadšené mě nadchlo a kromě toho jsem cítila, že to opravdu někam směřuje. A tak jsem se rozhodla, že bych to s nimi rozjela naplno,“ vysvětluje Vladivojna začátek nové kapely.

Vladivojsko můžete v nejbližší době vidět 29. září v pražském Hard Rock Cafe, 15. října v Ostravě u Pecivála a 27. října v Kolíně v Městském společenském domě.

Po práci na skupinovém debutu se Vladivojna pustila do skládání hudby k filmu 8 hlav šílenství režisérky Marty Novákové. V hlavní roli se představí Anetou Langerovou.

Podoba nového alba.

Vladivojna byla za film Nevinnost Jana Hřebejka nominována v kategorii nejlepší hudba na Ceny České filmové kritiky a na Českého lva. Složila hudbu pro mnoho divadelních her a dokumentárních filmů. Se svou předchozí kapelou Banana vystoupila před kapelou Scorpions, Marylinem Mansonem.

Autor: