130 let

Diskuze

Zrození planety opic. Když příběh skřípe...

Vzpoura lidoopů proti lidem je ve filmu Zrození planety opic vykreslena technicky velkolepě. Konstrukci příběhu by ale pomohla konzultace s trochu bystřejším šimpanzem. O filmu britského režiséra Roberta Wyatta se mluví jako o překvapení tohoto léta. Do jisté míry oprávněně; ve Zrození planety opic se dají najít momenty, nad nimiž – jak se říkalo – laik žasne a odborník se diví.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

M. Hobrland

14. 8. 2011 12:28
Film

Podle mne se jedná o žánrový film. Nejsem fanda opičí ságy, ale filmu nikdo neupře řemeslnou zručnost a skvělé vypointování ... tak jak bývá u amerických filmů dobrým zvykem. Většina amerických filmů je primárně orientována na americké publikum, které trpí méně intelektuálními předsudky než to evropské a v tomto ohledu jsem přesvědčen, že film své poslání splní beze zbytku.

Evropský divák se musí s touto skutečností smířit a brát ji na zřetel.

Já viděl film včera. Jediné, s čím bych s recenzentem souhlasil je fakt, že scénáristé udělali z lidí neschopné pitomce ... jenomže kdyby to ti scénáristé neudělali, nemohl by vzniknout tenhle film.

0 0
možnosti

H. Šlahůnek

14. 8. 2011 14:43
Re: Film

No ano. Ono totiž vítězství několik (set) opic proti takřka šesti miliardám lidem moc nedává smysl :)

0 0
možnosti
JA

J. Anděl

14. 8. 2011 9:03
autor článku?

Kdo psal tu recenzi? Buď blbě hledám, nebo už fakt není zvykem se dneska podepisovat pod článek. Možná už to psal Skynet, který reaguje ješitně, že v tomhle filmu zvítězily opice a ne On ;-)

Ale vážně. Tohle je názor, ne zpráva. To by podle mě mělo být podepsané. Jestli opravdu jen špatně koukám (nebo jestli to časem doplněj), tak sorry.

0 0
možnosti
JB

J. Bašík

13. 8. 2011 21:03
+++++

Film je urcen jen opravdovym fandum opici sagy. Technicky vyborny. Ale ...vic? Mohu jen dodat ze jsem u nej dvakrat usnul :(

0 0
možnosti
JA

J. Anděl

14. 8. 2011 9:05
Re: +++++

Musel jste být opilý nebo extrémně unavený. Nebo sledovat mizerný kinorip a být opilý či extrémně unavený :-).

To jsou totiž chvíle, kdy u filmů usínám já (i dobrých). Jinak, když mě nebaví, tak ho vypnu/odejdu z kina.

0 0
možnosti