Středa 22. května 2024, svátek má Emil
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Zeptali jsme se vědců: Jsou ke žluknutí náchylnější spíš oleje nebo tuky?

Máslo je ve skutečnosti trvanlivější než olej, rychleji se kazí hlavně kvůli svému obalu. Na otázku odpověděl RNDr. Ondřej Vaněk, Ph.D., z katedry biochemie Přírodovědecké fakulty UK.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

29. 7. 2018 8:20

Poslední dobou je množství různých oříšků prodávané ve žluklém stavu. Vracet je bezvýsledné, protože markety se hájí dobou expirace na obalu. Balené v ochranné atmosféře jsem nikde neviděl. Proto je lépe nakupovat ve Veze, kde mají oříšky rychlejší prodej a nejsou dlouhodobě skladované.

0 0
možnosti