Pondělí 20. května 2024, svátek má Zbyšek
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Magazín

Chléb náš vezdejší. Po jakém bochníku sáhnout, chceme-li být zdraví, a jaké přednosti má ten kvasový


ILUSTRAČNÍ FOTO | foto: Shutterstock

Premium
Pšeničný, žitný, celozrnný, se záparou, kvasový, vícezrnný, ovesný nebo kukuřičný. Druhů chleba je dnes v nabídce obchodů nespočet a liší se od sebe složením i chutí. Jaký bochník si vybrat, chceme-li se stravovat zdravě?

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit

Máloco je tak všední a zároveň tak nepostradatelné ve výživě jako chléb. Úcta, kterou k němu chovaly dávné generace, už téměř vyprchala. Přitom se bez něj obejdeme stěží pár dnů. Podle Svazu pekařů a cukrářů se v České republice ročně vyrobí na tři sta tisíc tun chleba, což představuje milion kusů denně. Na trhu působí kolem sedmi set pekáren a sortiment chlebů je skutečně pestrý.

Technolog Stanislav Janíček, který stojí v čele projektu Chlebový someliér organizovaného Svazem pekařů a cukrářů v České republice, přibližuje rozdíly ve způsobu zpracování těsta a pečení.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor:

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...