130 let

Diskuze

Bar, kde čaruje Zdeněk Pohlreich

Už několikrát jsem tu psala o tom, že dlouhý jídelní lístek nevěstí nic dobrého. V Divinis je velmi krátký a jít sem na večeři je tak trochu dobrodružství: nikdy nevíte, co nového zrovna šéfkuchař vymyslí. Jedno je ale zaručeno - zklamáni nebudete. Ať už to budou lanýži, nebo chobotnice.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mr. Clean

7. 10. 2009 4:55
60 versus 250 korun

Nenechte si nakecat ze se dobre jidlo neda uvarit za 60 korun.  Ono se to totiz da, musi se ale chtit. 

Plzenske pivo je mnohem levnejsi nez konkurencni pivo ze zapadu, a neni to brecka. 

 Becherovka take neni nejdrazsi co se tyka v porovnani se zahranicnim alkoholem a take neni spatna. 

Pan Zdenek Pohlreich by ale asi tolik nevydelaval kdyby uctoval za jidla 60 korun.  Vsak by mne zajimalo zda prodava plzensky pivo, Bechera a za kolik.  Urcite to levne u neho nebude.

0 0
možnosti

Luboš

13. 7. 2009 23:52
V Praze z nejlepšího

Divinis -dva hříchy: kuchař solí za hosta, obvyklý nešvar, stačí říct-nedosolovat. Červená vína podávána při 'pokojové' teplotě cca 26 stupňů; tohle se po letech upozorňování nedaří vymýtit v žádné z pražských italských restaurací, jež si jinak na vše dávají docela pozor, např. Aromi.

Jinak spolu s Le Cornichon a Aromi (ale Aromi víceméně jen v poledne) jednoznačně nejlepší, co pražská scéna nabízí. Lépe je až v civilizaci. Na západ od Rýna, na jih od Alp.

BTW Allegro je trochu konzervativní, i aby vyhovělo standartním objednávkám hostů hotelu Four Seasons, ale doposud nabízí mimořádná jídla. A na rozdíl od jiných podniků, kde sebezvaní třicetiletí 'sommeliéři' nemají ponětí, jejich výběr jednodušších italských vín je kvalitní, má špičky, a skutečně se hodí k degustašnímu menu.

0 0
možnosti

Gott

2. 7. 2009 16:43
Někomu stačí hnus za 60.-kč

a někdo si rád pochutná za 250.-kč a nevidím v tom prolém.Prostě jsou lidi,kteří si to jídlo dají a mají na něj chuť a dokonce si na tu seanci šetří,někteří cenu neřeší a chtějí kvalitu a pak jste tady VY -věčně nespokojení češi s tlačenkou v ruce a s chlebem v hubě.

0 0
možnosti

Trepifajxl

26. 9. 2009 10:57
Re: Někomu stačí hnus za 60.-kč

Tys nikdy nejedl pořádnu tlačenku? Tvoje škoda.

0 0
možnosti

Horst

29. 6. 2009 21:27
Tato rubrika

mě vždy pobaví.

0 0
možnosti

maiya

28. 6. 2009 9:46
tak na to nemám....

za 250 korun mám na pracovní týden pro sebe večeře...(různá zelenina a kuřecí maso)

0 0
možnosti

Terezie

25. 6. 2009 15:44
Opravte si chyby

Docela pěkný článek, jen ho kazí chyby, které v něm jsou (hlavně chybějící interpunkce); je to škoda. Jinak ceny se mi zdají trochu zvláštní - dezert stojí stejně jako hlavní jídlo? To bych si asi nechala zajít chuť:-).

0 0
možnosti

E.T.

24. 6. 2009 15:19
...

"Když se totiž vaří ze špičkových surovin ...!" jaké špičkové suroviny? snad normální, zdravé, normálně, správně vypěstované, skladované a zpracované.  U nás se bere za normální chemicky "ošetřované", nesprávně skladované atd a těm, které se dává správná péče jsou špičkové. Bio je vracení se k normálu. Vše je relativní, dnes je špičkové to, co bylo dřív normální.  

0 0
možnosti

Rico

24. 6. 2009 14:07
Ach, ty lanýži ve skle na baru v sezóně!

Mírně dojem znehodnocuje ona "skleněná nádobka na baru plná lanýžů." Že by zase machrování za cenu nesmyslu? Lanýž by měl být optimálně skladován při teplotě cca 2 stupňů C, klidně jde i 5 až Z stupňů. Ale bez přístupu vzduchu. Podobné vzývané skladování na baru ve sklínce navíc ničí aroma lanýžů. Ale zde jde as pouze o hon na efekt.

Dále: "vaječné nudle" (autorka: tagliolini) vařit "al dente" je zajisté zázrak. Snad není třeba uvádět proč.

Cena za talíř nudlí s vongole (vycházím z fotek) mi přijde přemrštěná. Zrovna tak za salát z chobotnice. V makru minimálně vždy k mání, a kdo pokrmy zná, ten ví, že je jde udělat za babku. Ale budiž.

Co však nesnáším, jsou "stoly se skleněnými deskami, skrz něž je vidět obrazce sestavené z různých těstovin, sušeného ovoce a květin." Kochám se tímto rádoby kreativním kýčem kdy? Před jídlem? Proč ne hned zabudované ploché obrazovky? Na snímku interiéru ovšem žádné sklostoly nevidím. Zato stěnu pokrytou roztodivnými nápady. A jednoduchou kuchyni si určitě nepředstavuji tak, jak je vizuálně dokumentována na vstupním snímku: až moc kutilství na talíři.

0 0
možnosti

kiwi

26. 6. 2009 4:42
Re: Ach, ty lanýži ve skle na baru v sezóně!

nechapu vasi poznamu o vajecnych nudlich varenych al dente.

0 0
možnosti

Vladimír

24. 6. 2009 13:57
rád navštívím

Po všet článcích o Paroubkovi a podobných pitomcích konečně něco pozitivního. Takže děkuji za recenzi a rád tento bar navštívím.

0 0
možnosti

josef

24. 6. 2009 13:41
opravdu jednoduché

Budu tam chodit na svačinu.Jistě vás tam potkám.Pro nás milionáře je to brnkačka že?

0 0
možnosti