Čtvrtek 1. prosince 2022, svátek má Iva
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Jídlo

Brambory jsou všelék. Proč je mít doma neustále po ruce a jaké existují druhy?


Brambory | foto: Shutterstock

Premium Doporučujeme
Přestože pocházejí z Ameriky, staly se brambory i u nás neodmyslitelnou součástí jídelníčku. Šťoucháme je, vaříme, pečeme i smažíme a třeba šišky s mákem nás ve vzpomínkách vracejí do dětství. Umíme ale rozlišovat typy brambor?

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Vyzkoušet tři měsíce zdarma

Jaké jsou nové odrůdy a co z nich připravit? A čemu říkáme brambory, ale brambory to nejsou?

Ladovy obrázky s kluky, kteří si ohřívají ruce u ohníčku, jsou dnes už minulostí, stejně jako vůně připálených bramborových slupek, jež se nesla nad strništěm. Dým vznášející se v blízkosti polí ale jako by každý rok znovu přinášel sentimentální vzpomínky na léto. Zbyly už jen sklizně brambor, které po staletí znamenaly obživu pro naše předky.

Tento text je součástí prémiového obsahu pro předplatitele

Dočtěte článek až do konce

Jako člen navíc:

  • Máte k dispozici více jak 30 000 prémiových textů na Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Získáte přístup ke všem našim novinám a časopisům online a zdarma
  • Přednostně pořídíte vstupenky na koncerty v síti Ticketportal a mnohem více
Máte už aktivní předplatné? Přihlásit se
Autor:

Právě čtete

      Mohlo by vás zajímat