Má rodinou pekárnu a několik obchodů v kraji. Jeho chleba poznám i z dálky; když je nakrájený na košíku v hospodě. Zblízka ještě líp. Skoro každý den si kupujeme "Kořen" v neděli "Slezský tmavý". Na pekárnu jsem se podívat byl, v provozu jsem ji neviděl, není to pro mě tak podstatné a asi bych tam ani nesměl.
Dost jsem se stěhoval po republice a ochutnal dost chlebů. S tímhle jsem konečně spokojen. Bydlím v KnL. Tolik reklama.
Kdo netrvá na klasickém českém chlebu, vybere si tam skvěle. Je to za ranec, ale člověk pozná, že pečivo je rovnocenným partnerem toho, co jíte. Je to úžasné. Pochopitelně nejhůře dopadá "předpečené" pečivo které kupují, třeba bagety. Nevím čím to je, že je to vždy vlastně nedopečené.
vlastní chléb v domácí pekárně a je výborný. Existuje mraky možností a nápadů na internetu, stačí si jen koupit domácí pekárnu.
Skončily problémy s plesnivostí, protože ten domácí chléb je za dva dny snězený a plesnivět ani nestačí ( pokud by vůbec zplesnivěl), jednou jsem jej jedla týden a furt nic. Nebalíme to však do igeliťáku, ale do prodyšné utěrky ( jako za starých časů).
Směsi na chléb + pečení doma je sice dražší varianta, ale když uvážím, že polovinu průmyslového chleba ( rohlíků) jsem vyhodila ( zplesnivělo to kolkrát do druhého dne), že je to vlastně nechutná hrouda, cena toho domácího se tím snižuje.
Souhlas...tak jsem to řešila i já...aby mi ještě přidával do chleba starý chléb...abych měla gumové housky...tak si vše pohlídám...a srovnání? No to snad ani nejde...
No, to ohmatávání je asi pravda. Dělá to většina lidi, a tak bych se divil, kdyby si toho výrobci nevšimli. To samé je křupavost, nadýchanost nebo tmavost střídy. U většiny výrobků se to vytváří uměle, chemickými přípravky. Svět chce být klamán. Jen mě někdo poraďte, jak na to normálním způsobem přijít.
A pak přijde nějaký chytrák s biochlebem, bude to stejné, jen dvakrát
dražší.
se v posledních několika letech dost pokazil a přestali jsme ho kupovat. Stejně tak i dříve vyhlášený svijanský chléb a housky. Teď jsou to "gumáci".