130 let

Diskuze

Udělejte si fondue aneb Kouzlo sýrového kotlíku

Fondue je jídlo pro dlouhé zimní večery jako stvořené: na stole před vámi bublá rozpuštěný sýr, pije se horký čaj – a nikam se nespěchá.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P. Sulc

8. 3. 2012 0:57
CHudi horale nemeli na sejra ?

Co je to za blbost? Pane novinari, horale, pastevci, ti z toho sejra zili, co jinyho by s tim mlikem koz a ovci delali? Prave ze sejry !  Asi jste mladej a hloupej, ale pred padesati lety byl sejra a ryby jidlo chudych. File z tresky bylo kilo za 8 kc, kilo Nivy asi za 25 kcs. A vsechny ty dalsi sejry ve stejne kategorii. Cim se zivili pastevci na Slovensku, tim se take zivili pastevci vsude v Evrope. Sejrem. A v davnych stoletich se nepsalo o tom, cim se zivi chudina. Ale klidne se mohlo psat o tom, ze bohac, ktery prisel s chudackym jidlem do styku, si ho zacal delat neb mu zachutnalo, a tak to prislo do mody i u tech prachatych. Novinari by meli krome "pera" pouzivat i mozek, to je ovsem dnes pozadavek prilisny, nerealny.

Pane sefredaktore, nenapsal jsem neco, co vam nejde pod fousy? Abych nedopadl jako pan Kryslik. To vite, proti vasim  redaktorum nic nemam,jiste si myslite ze jejich intelekt nas, hloupe , ozaruje jako Slunce ozaruje Mesic.

0 0
možnosti
JS

J. Stejskal

6. 3. 2012 23:57
Hlavně to nezapíjejte pivem!

Nebo vodou, či něčím jiným. Udělá se vám v žaludku z toho sýra knedlík a bude vám tak zle, že jste to nezažili. Jen čaj, nebo bílé víno.

0 0
možnosti