U osvědčeného dodavatele, například v řeznictví v Jungmannově ulici 29 (Praha 1).
To je opravdu "osvědčené". Každý kousek zabalený v potravinové fólii. Rozbalit před koupí obsluha odmítne. Tak to koupíte, doma vybalíte z fólie a zjistíte, že navrh huj, uvnitř fuj. Z venku je pod fólií vidět to nejhezčí maso. Když to rozbalíte, tak se objeví cucky masa, slach, tuku nebo kosti. Poprvé jsem si řekl, že jsem narazil na špatný kousek a měl smůlu. Když se mi to stalo podruhé, řekl jsem si, že jsem vůl, že jsem se zase nachytal. Potřetí jsem chtěl před koupí maso vidět, ale to ani náhodou. Buď to vezmu zabalené, jak to je, nebo nic.
Ziju v kanade a jim vlastnorucne stahovanou a porcovanou zverinu co 14 dni, tak vas, drazi, muzu ujistit, ze tasemnic a parazitu se nemusite bat, zvlast pokud maso pro jistotu na par dni zmrazite a pak samozrejme poradne tepelne zpracujete. Zverina je moralnejsi a zdravejsi, nez jakykolliv maso od antibiotikovyho reznika!!
TAKŽE JEHO MASÍČKA BYCH SE NEBÁL.ALE SMOZŘEJMĚ MŮŽETE SI HO NECHAT PŘEKONTROLOVAT VETERINÁŘEM.
na tvrdou vodu. Dovolil jsem si totiž, jak věci znalý obyvatel lesa poznamenat, že k masu ze zvěře mám velmi rezervovaný poměr. Zvěrolékaři nebo řádná kontrola neexistují, odevzdává se kousíček divočáka ke kontrole, zbytek je ihned volný ke spotřebě. Co ta zvířata žerou, není obecné známo, naši myslivci je lákají na pošlé nosnice z drůbežárny, dobře odleželé. Ten smrad mi vadí, ale přiláká prasata z široka daleka.
Já si dám raději maso od řezníka, tam vím, že si nenachytám tasemnice nebo červy.
Zvěřinu máme doma moc rádi. Od té doby, co jsme v tomto státě srovnali v životní úrovni krok s Evropou, vrátil jsem se k životní nutnosti i koníčku mých předků - k pytláctví. Je v tom adrenalin, zajezdíš si v terénu, zastřílíš si, naboucháš si mrazák prvotřídní krmní...