130 let

Diskuze

Má první zkušenost s českým vínem byla divná, říká světový znalec vín Hugh Johnson

Ve světě vína je jen málo jmen rovných tomu jeho. Britský autor Hugh Johnson píše už přes padesát let o víně a je autorem mnoha bestsellerů, které pomohly dostat kouzelná zákoutí vinařského odvětví do hledáčku pozornosti běžných lidí. „Mám daleko k tomu, abych hledal nejlepší lahve, víc mě zajímá, co kde lidé pijí po hospodách a vinárnách,“ říká v rozhovoru pro Lidovky.cz.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

2. 11. 2018 17:50

Pán vínu evidentně rozumí a velmi dobře ví, o čem mluví. To se ale nedá říct o nájezdech Chaharů ale hlavně Pražáků na naše sklípky. Tam ti trotlové vyžadují sladké tlamolepy, které jim vinaři dopřejí, ale už jim nikdo neřekne, co je to zač.

Jak zmiňuje toho barika: jenže spousta lumpů přebíjí hnusné vínu dubem. Ten dub se tam dává v hoblinách do vína, jemně, nesmí se to přehnat a musí být stále cítit lahodnost vína a ten dub z toho udělá pití pro bohy. Ne bolehlav.

Byli tady na hody hoši a dívky z Prahééé a prej červené oni neradi. Tak jim říkáme, že kdyby pili červené a ne to, co jim nalijí v Prazééé, mluvili by jinak. Po dvou hodinách ve sklípku na koštu ryčeli nadšením, a odvezli si jen červené. A to bylo víno letošní, mladé, ještě ne čistí ani zakulacené. Na vánoce bude grandiózní.

Tam viděli poprvé, co to je víno a jak úžasně opojné má vůně a chutě. Jogurt, jahoda, broskev, vanilka, kopřiva, ovoce... a čisté odrůdy rostoucí v půdě přímo nad sklepem.

0 0
možnosti
JV

27. 10. 2018 20:26

Pro mne je jakékoliv víno nechutná tekutina, kterou polknu jen s odporem. Nechce se mi věřit, že by to mohlo někomu opravdu chutnat.

0 0
možnosti
PH

P. Han

29. 10. 2018 16:02

Pak bylo zbytečné, že jste ten článek četl, a je zbytečné, že o tom píšete.

0 0
možnosti
TK

19. 10. 2018 16:53

"to víno má svůj zvláštní ráz,

zprv trpké, ale milé zas —

my, myslím, už se vpili!«

»Nu vidíš, králi: tak náš lid!

Má duši zvláštní — trochu drsná zdá se — však květe po svém, v osobité kráse,«"

0 0
možnosti
RF

18. 10. 2018 13:16

Výbornej chlap, to je ten typ Angličana co mám rád - zasvěcený, věcný a na rovinu mluvící resp. píšící!

0 0
možnosti
MU

M. Uzelac

17. 10. 2018 21:12

České víno a ze Znojma? Tak určitě...

0 0
možnosti
CS

C. Sangrail

18. 10. 2018 8:56

Říkal jsem si, jestli se ozve nějaký pedant, a samozřejmě se ozval. Nuže, Znojmo je na Moravě a zároveň také v České republice. Takže je to moravské a zároveň české město. Takže i vína z okolí znojma jsou moravská (asi jako vína z okolí Dijonu jsou burgundská) a zároveň česká (asi jako jsou burgundská vína zároveň francouzská). Navíc máme také Žernoseky, Roudnici, Mělník apod., takže ano, mluvit o "českých" vínech je bezpochyby na místě.

0 0
možnosti
KH

17. 10. 2018 20:02

Měl si dát Pražský výběr, Ostravský kahan nebo Rytíře Žumberu. Pak by teprve poznal víno

0 0
možnosti
JS

J. Sova

17. 10. 2018 21:46

Pražský výběr byl koncem 60. let velmi žádané víno.

0 0
možnosti
KS

K. Stržanovský

17. 10. 2018 12:53

Proč je tam tolik překlepů? To psal automat?

0 0
možnosti
JN

J. Nový

17. 10. 2018 11:46

Bude jednou reklama na alkohol zakázána podobně jako reklama na tabákové výrobky? Nabo se alkoholici povýší na elitu společnosti a chlastání se stane nezbytným doplŇkem všech, co chtějí být IN, cool a treny?

Tedy vlastně ono už to tak je. Chlast se stal nezbytnou součástí současné společnosti.

0 0
možnosti
JK

17. 10. 2018 20:35

Dejte si sklenci mléka, ať se Vám uleví

0 0
možnosti