Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Říjen, to je výlov rybníků. Kam se vydat?

Jídlo

  7:00
Tradiční výlovy rybníků jsou tu. A ryby se budou nejen lovit, ale také ochutnávat. Takového kapra nebo další úlovky si můžete odnést i domů. Zeptejte se rybářů, poradí, jak je zpracovat. Tady je seznam míst, kde se bude lovit:

Dnešní výlov ryb na Olomoucku foto: ČTK

Výlov rybníků
do konce listopadu, jižní Čechy, www.trebonsko.cz, www.skolnirybarstvi.cz

Termíny výlovů jednotlivých rybníků na Třeboňsku

17.–20. 10 Horusický

19.–20. 10. Spolský velký

18.–19. 10. Špačkov

21.–23. 10. Dvořiště

2.–4.11. Vlkovický

7.–10.11. Bošilecký

14.–17. 11. Opatovický

Kapr (ilustrační foto)

Během výĺovu bude probíhat prodej čerstvých ryb. Více na www.trebon.rybarstvi.cz

Sezona výlovů rybníků začíná v Netolicích na rybníku Podroužek v 8 hodin, 17. – 20.10. pokračuje na Horusickém rybníku ve Veselí nad Lužnicí, 18 .– 19. 10. na Špačkově, 19. – 20. 10. na Velkém Spolském, 21. – 23. 10. na Dvořišti. Malé diváky nadchne ukázka rybářského řemesla, větší grog, rybí speciality a možnost nákupu čerstvých ryb.

Dny francouzské kuchyně
19.–21. 10., od 17 hodin, U Pramenů, Plzeň, www.upramenu.cz

Delikatesy francouzské kuchyně představí šéfkuchař Martin Kallasch, který se učil u michelinských mistrů, a výběr doprovodí francouzská vína. Rezervace nutná.

Ručně česané pivo
od 20. 10., vybrané podniky, www.krusovickereferendum.cz

Z žateckého chmele, který dobrovolníci načesali na zářijových chmelových brigádách, uvařil sládek pivovaru Krušovice speciální "desítku". Seznam hospod, kde ji čepují, najdete na webu.

Autor: