Výlov rybníků
do konce listopadu, jižní Čechy, www.trebonsko.cz, www.skolnirybarstvi.cz
Termíny výlovů jednotlivých rybníků na Třeboňsku17.–20. 10 Horusický 19.–20. 10. Spolský velký 18.–19. 10. Špačkov 21.–23. 10. Dvořiště 2.–4.11. Vlkovický 7.–10.11. Bošilecký 14.–17. 11. Opatovický Během výĺovu bude probíhat prodej čerstvých ryb. Více na www.trebon.rybarstvi.cz |
Sezona výlovů rybníků začíná v Netolicích na rybníku Podroužek v 8 hodin, 17. – 20.10. pokračuje na Horusickém rybníku ve Veselí nad Lužnicí, 18 .– 19. 10. na Špačkově, 19. – 20. 10. na Velkém Spolském, 21. – 23. 10. na Dvořišti. Malé diváky nadchne ukázka rybářského řemesla, větší grog, rybí speciality a možnost nákupu čerstvých ryb.
Dny francouzské kuchyně
19.–21. 10., od 17 hodin, U Pramenů, Plzeň, www.upramenu.cz
Delikatesy francouzské kuchyně představí šéfkuchař Martin Kallasch, který se učil u michelinských mistrů, a výběr doprovodí francouzská vína. Rezervace nutná.
Ručně česané pivo
od 20. 10., vybrané podniky, www.krusovickereferendum.cz
Z žateckého chmele, který dobrovolníci načesali na zářijových chmelových brigádách, uvařil sládek pivovaru Krušovice speciální "desítku". Seznam hospod, kde ji čepují, najdete na webu.