Soba nudle s hovězím masem (Soba Beef)
- olej (slunečnicový/řepný)
- 250 g hovězího krku
- 30 ml sójové omáčky (cca 2 polévkové lžíce)
- 30 ml Mirin (Sladké rýžové víno na vaření)
- 30 ml saké
- 30 g cukru
- 30 ml vody
- 1 větší žlutá cibule nakrájená na tenké plátky
- 100 g fazolek
- 60 g kukuřice
- 60 g sójových klíčků (mungo klíčky)
- 250 g soba nudlí
- seznam
- jarní cibulka
Do připraveného hrnce s vařící vodou vložíme fazolky a necháme vařit cca 4-5 minut. Na poslední chvilku přidáme sójové klíčky, aby nám lehce změkly a hned scedíme. Do stejného hrnce si opět připravíme vodu na uvaření nudlí. Mezitím si připravíme maso.
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme hovězí maso a necháme lehce zatáhnout. Přidáme sójovou omáčku, mirin, cukr, saké a necháme chvilku povařit. Nakonec zalijeme trochou vody a sundáme z plotny.
Jakmile se začne voda vařit, vložte soba nudle a uvařte je podle návodu na obalu akorát na skus. Poté scedit a je důležité opláchnout soba nudle pod proudem studené vody. Na talíři smícháte uvařené soba nudle s kukuřicí a sójovými výhonky, přidejte maso, fazolky a nakonec lehce posypte sezamem a nakrájenou jarní cibulku.
TIP: Vložte hovězí krk na chvilku do mrazáku, maso se poté lépe krájí a umožní vám to nakrájet na krásné tenké plátky.