130 let

Diskuze

Specialita ze Saúdské Arábie. Kabsa se připravuje hlavně na oslavách

Kabsa je aromatický rýžový pokrm původem ze Saúdské Arábie známý na většině Arabského poloostrova. V některých oblastech se pro něj vžil i název makbūs. Toto fantastické rodinné jídlo se svou přípravou podobá španělské paelle a obvykle obsahuje kuřecí, rybí nebo jehněčí maso a spoustu koření a bylinek.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZP

Kabsu dělají v Saúdské na každém kroku. Je to nejběžnější strava těch nejchudších, obvykle manuálně pracujících Bangladéšanů atd. Nesedí ani u stolu, jedí ho rozložené na papíru a sedí na zemi. Ale chápu, že novinář musí článkem zaujmout a proto dělá z kabsy něco extra. Ona se dá udělat skvěle a bohatě, ale to tam skoro nevidíte. Saúd jde raději do standardní restaurace nebo si koupí hamburger.

0 0
možnosti