Klasický Budvar je skvělý, a jestli má po něm někdo bolehlav, budiž, já to neznám. Ale ta "33", to je děs. Řezák jako z normálního piva a svrchně kvašeného blivajzu
Budu asi opakovat to co někteří diskutéři.
Po Budvaru mi nebylo nikdy dobře. Nevím proč, ale je to tak.
Jediné, čím se Budvar vymykal průměru, byla jeho velká prokvašenost, neměl skoro žádné sladové tělo. Přirovnal bych ho k málo cukernatému, brutálně suchému vínu.
Ten hořký Radegast doslova mizel z regálů,kdysi i vyšší hořkost měly Krušovice dvanáctka.
Konečně to pochopili. Ale ať dělají jak svoji sladkou klasiku, tak hořkost pro druhou polovinu pivařů.
Tak to už se můžou rovnou přejmenovat na Prazdroj. Lidi budou vědět, co kupují (samozřejmě s výhradami) a navíc si ušetří nervy se sporama s Budweiserem.
Je to příšerný bolehlav. Plzeň je jako chléb určený k denní konzumaci , Budvar je jako přeslazený dezert po kterém je člověku tři dny špatně. Pokud se soudruhům v Budvaru skutečně podaří vytvořit něco pitelnějšího, bude to jenom dobře pro nás vybíravější konzumenty.
Tak mě po něm hlava nebolí a jsem rád, že je trochu výběr. Nemusí všechno chutnat jako Plzeň.
Na klesající prodej Budvaru bude mít vliv spíše cena, než hořkost.
Pijte dále Staročecha či Braník a jiné splašky.
Strašně rád bych Budvar podpořil, ale je to bolehlav, bolehlav, bolehlav :)