Prave olomoucke tvaruzky. Nejsou ale jenom nase, pochutnal jsem si na nich i ve Vidni a v Mnichove. Tam jim rikaji Harzer.
jako všem, kdo na české speciality nejsou dost otrlí. Jen si počkejte, až budou zase kozácké koně pít z Vltavy, jak si přejí odpůrci radaru. Určitě to nepřežijí bez diarhöe, abych se vyjádřil slušně.
Na druhé straně bych si nebyl tak moc jistý, že pan Obama je žhavý na vepřové, pro jistotu bych se držel osvědčeného telecího, ale košer je to jenom bez smetany! Pokud to má být hilál, tak tam ta smetana snad tolik nevadí. Pokud jde ale o ty utopence s cibulí, rozhodně by bylo dobře, před servírováním sdělit, že se jedná o potravinu, kde maso je nahrazeno náhražkami, jako soja, drůbeží separát, růžové barvivo a namočená houska. Pak by možná určité rozpaky odpadly. V USA takové dobrodružství, jako české odpadky, neznají.
Ale zname! Takova "Bologne" to je taky chutovka.
Kvalitní česká kuchyně a typická česká hospoda jsou dvě neslučitelné věci.
kvalitna cecka kuchyna vymiera...naposledy som ju jedla ked este zila moja ceska babicka...v dnesnej dobe malo drahe a zla kvalita...a to som vyskusala v Prahe x lokalov aj na MORAVE....kvalitne ceske restauracie su vo VIEDNI,majitelia su z Moravy ale tam to chutnalo oni si v cudzine daju viac zalezat......
česká opravdu hospoda je U brikety na Žižkově. Tam to je tak hustý, že by vypadnul během vteřiny.
Kdyz pred volbamy delal kampan, jeho bufet byl vzdy slozen se zdravym jidlem a hodne z cerstve zeleniny. Proto je tak stihli, dava pozor co ji a cvici.
Hlavne to musi byt HALAL ! Takze se vsadim ze ani pivo ani veprovou si neda :)
Allah akbar !
by to chtelo škubánky.
Hlavne taky novinarum za velmi prinosne clanky.
a na špenát se pivo nehodí - jedině vepřo-knedlo-zelo a plzeňský!