AKCNI CLANEK HODNY PREDSEDNICTVA EU. OSLADIT ,SEZRAT MATOUCI JE POUZE NASE PORADI VE SPOTREBEPOSTRADAM STATISTIKU A DOPORUCENI LEKARSKE KOMORY.
Mně přijde, že nejlepší poměr cena/kvalita nabízí Ritter Sport. Orion tam strká rostlinný tuky, Milka je přeslazená. Lindt je ok ale drahej.
Lindt je drahý jenom relativně - pokud si koupíte čokoládu s opravdu velkým procentem kakaa (tak 75% a víc), zase Vám nejspíš bude k uspokojení chuti stačit menší kousek - takže tu tabulku budete jíst déle.
Jinak pokud byste někdo měli tip na vánoční kolekci z opravdu dobré čokolády, podělte se se svými zkušenostmi - já už jí hodně let nejím, a když jsem si teď poslední Vánoce chtěla udělat radost nějakou kvalitní, zjistila jsem, že průměr se pohybuje tak kolem 20%, což teda nic moc.
eské výrobky-ty nebyly tak přeslazené. A to budou naše děti bez zubů,jen se cpou přeslazeným!!!- To bude taky samá cukrovka a obezita!!!! Jen tak dál!!!!Když tak jen tu kvalitní čokoládu nepřeslazenou.
jsou na tom se spotřebou čekundulády i ostatní občané České republiky. Co Moravané, Slezané, Cikáni (tzv. Romové), Němci a jiné národnosti žijící v České republice? A mimochodem jak zjišťovali, že člověk, který jedl v České rebublice bylo opravdu Čech? Zdravím
nejlépe té, co má obsah kakaa75% a víc, čím víc, tím líp. Problém je ale v tom, že výrobci lacinějších hořkých čokolád, aby neutralizovali tu hořkou, až trpkou chuť čokolády s velkým obsahem kakaa, do čokolády přimíchájí nasycené tuky, které sice tu trpkou chuť zmírňují, ale zároveň "zruší" ty zdravotní výhody kakaa. Aby dostal člověk kvailtní hořkou čokoládu nezahlcenou nasycenými tuky, musí sáhnout hluběji do peněženky. A jíst neztučněnou čokoládu s obsahem kakaa nad 80% je pro nezvyklého problém, je nutno začat někde u šedesátky a postupně to zvyšovat. Já klidně schroupnu i 90%, ale "čistá" čokoláda s 98% kakaa (bez přísady změkčovacího nasyceného tuku) je i na mě už moc.