130 let

David Beckham při utkání s týmem Paraguaye, které Anglie vyhrála 1:0. | foto: ADRIAN DENNISAFP

Anglie vyhrála nad Paraguayí díky "vlastňáku"

Sport
  •   18:10
FRANKFURT NAD MOHANEM - Fotbalisté Anglie porazili ve svém prvním vystoupení na mistrovství světa tým Paraguayue 1:0 vlastní brankou Gamarry ze třetí minuty utkání.

Kouč Angličanů Sven-Göran Eriksson si po výhře nad Paraguayí stěžoval na náročné klima. "Trpěli jsme hodně. Byl to první opravdu horký den a trochu to na nás ve druhém poločase dolehlo," vysvětloval, proč jeho svěřenci znatelně slevili z původního tempa. Byl ale rád, že to nejdůležitější - tři body - si Angličané ze zápasu odnesli.

Jeho protějšek Aníbal Ruiz své svěřence nabádal k tomu, aby k zápasu přistoupili pozitivně. "Hráli jsme proti silnému týmu, ale ukázali jsme se v dobrém světle. Nebyl to sice z naší strany bůhvíjaký výkon, i tak mě naše hra potěšila," řekl.

Tým Paraguaye se musel během úvodních deseti minut vyrovnat se dvěma pohromami. Nejdřív přišel vlastní gól kapitána Gamarry, pak nezaviněné zranění brankářské jedničky Villara při odkopu. Pro legionáře z argentinské ligy šampionát už po necelých devíti minutách zřejmě skončil a Ruiz musel provést nejrychlejší střídání gólmanů v historii světových šampionátů.

"Bohužel si vážně poranil nohu a dva, tři týdny bude muset vynechat," posteskl si kouč, jenž mezi tyče poslal teprve Bobadillu, který nastoupil za reprezentaci teprve posedmé.

Autor: