130 let
Souboj hvězd. Brazilec Robinho chce vzít míč Argentinci Messimu.

Souboj hvězd. Brazilec Robinho chce vzít míč Argentinci Messimu. | foto: ČTK

Argentinští fanoušci mají jasno: Messi nepatří do základu

Sport
  •   14:28
BUENOS AIRES - Ačkoli je Lionel Messi považován za jednoho z nejlepších fotbalistů planety a je žhavým kandidátem na cenu FIFA pro nejlepšího hráče světa za tento rok, doma v Argentině se na něj snáší kritika. V anketě fanoušků dokonce většina navrhuje, aby v reprezentaci nevýrazná hvězda Barcelony seděla ve středečním rozhodujícím utkání kvalifikace v Uruguayi jen na lavičce.

V anketě na webu listu Clarín se pro Messiho vyřazení ze základní sestavy vyslovilo 61 procent z 21.000 hlasujících. A to přesto, že Argentina v dramatickém sobotním duelu porazila 2:1 Peru a udržela si šanci na přímou kvalifikaci na mistrovství světa.

"Nic nového, Messi zklamal," napsal po zápase deník La Nacion. A Olé označil Mesiho "kvůli tomu, že nepřevzal odpovědnost, za promrhaný talent, za jeho nesplněné povinnosti" za nejhoršího argentinského hráče.

Reprezentační trenér Diego Maradona, jenž je sám za špatné výkony svých svěřenců terčem kritiky, však dvaadvacetiletého útočníka brání. "Kritiky na Lia mi jdou jedním uchem dovnitř a druhým ven. Podle mě hrál dobře," dodal jeden z nejlepších fotbalistů historie.

Autor: ČTK