Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Baník může v neděli hrát. Koronavirus je i v Mladé Boleslavi, utkání s Bohemians je s otazníkem

Autor rozhodujícího gólu Dominik Mašek (vpravo) a Antonín Křapka z Boleslavi. foto: ČTK

Mladá Boleslav - Jeden z fotbalistů širšího kádru Mladé Boleslavi měl pozitivní nález na koronavirus. Zbývající hráče a realizační tým proto dnes čekají další testy. Jejich výsledky rozhodnou o tom, jestli bude mužstvo připraveno k nedělnímu utkání úvodního kola první ligy s Bohemians 1905, v jejichž týmu se objevily čtyři případy covidu-19.
  13:25aktualizováno  16:08

Mladá Boleslav o pozitivním nálezu informovala na svých internetových stránkách. „Jedná se o jednoho hráče širšího kádru, který je bez příznaků nemoci,“ uvedl mluvčí klubu Jiří Koros. „Všichni ostatní hráči a realizační tým dnes půjdou na kontrolní testy,“ dodal.

Pokud se neobjeví další pozitivní test, budou Středočeši připraveni k nedělnímu utkání s Bohemians 1905. Dodatečné kontrole se musel podrobit i pražský celek, protože úvodní testy odhalily hned čtyři nakažené. Původně měli Klokani zamířit do pětidenní izolace, ale po negativním druhém kole testů mohou hrát.

„Kontrolních odběrů se zúčastnili všichni negativně testovaní včera. Po několika hodinách laboratorních testů máme negativní výsledky, s těmi jsme seznámili hygienu a po třetí hodině odpolední jsme získali potvrzení, že k utkání můžeme nastoupit,“ uvedli Bohemians 1905 na klubovém webu.

Fanoušci Boleslavi
Radost hráčů Mladé Boleslavi z gólu na 1:1

Nastoupit k utkání v Karviné může po druhém kole negativních testů i Ostrava, v jejímž týmu páteční testy odhalily jednoho nakaženého. Dodatečnými kontrolami s negativními výsledky už dříve prošly také Plzeň s Olomoucí a oba celky dostaly svolení k zápasům nastoupit.

Na výsledky druhé vlny předzápasových testů kromě Mladé Boleslavi ještě čekají v Českých Budějovicích. Celkem mělo bezprostředně před prvním kolem nové sezony pozitivní nálezy na koronavirus šest klubů.

S koronavirem měla problém i mistrovská Slavia, která kvůli pozitivnímu testu jednoho hráče musela předčasně ukončit soustředění v Rakousku. Celek z Edenu byl po návratu v izolaci, ale další kola testů už byla negativní a tým může v neděli v Českých Budějovicích nastoupit.

„Čtvrtý test negativní. S hygieničkou jsme si vzájemně poděkovali za příjemnou a profesionální spolupráci a popřáli si, abychom se dlouho neslyšeli,“ uvedl dnes na twitteru šéf Slavie Jaroslav Tvrdík.

Autor: