Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Berbr a Damková od Korduly omluvu neuslyší. Podle nejvyššího soudu se jeho výroky zakládaly na pravdě

Dagmar Damková a Roman Berbr na utkání české reprezentace v Plzni. foto:  Michal Šula, MAFRA

Brno - Nejvyšší soud odmítl dovolání místopředsedy Fotbalové asociace ČR Romana Berbra a bývalé šéfky komise rozhodčích Dagmar Damkové. Požadovali omluvu od bývalého rozhodčího Antonína Korduly za výroky v médiích. Nejvyšší soud už jejich dovolání jednou odmítl jako nepřípustné, podruhé se podnětem zabýval po zásahu Ústavního soudu. Ani tentokrát Berbr s Damkovou neuspěli, rozhodnutí je dostupné v databázi soudu.
  10:36

Podle Nejvyššího soudu justice náležitě zdůvodnila svůj závěr, že se výroky Korduly „zakládaly na pravdivé informaci a forma jejich veřejné prezentace byla přiměřená“. „Provedené dokazování dostatečně postihlo i okolnosti, za nichž byly výroky proneseny,“ stojí v usnesení.

Česká republika vs. Německo, kvalifikace o MS 2018: zleva Sobotka, Berbr a...
Česká republika vs. Německo, kvalifikace o MS 2018: zleva Sobotka, Pelta,Berbr,...

Kordula v roce 2015 podle žaloby naznačil v některých médiích, že rozhodčí ve skutečnosti neřídila Damková, ale její partner Berbr, který k tomu neměl kompetence. Přidali se i další kritici, také na ně Berbr s Damkovou podali žaloby.

V případě Korduly Okresní soud v Hodoníně rozhodl, že se omlouvat nemusí, protože v médiích vystupoval sám za sebe, jeho vystupování bylo kultivované a nebylo ničím urážející.

Berbr a Damková neuspěli ani se žalobou na někdejšího rozhodčího Tomáše Kovaříka. Dožadovali se omluvy kvůli rozhovoru pro deník Sport, v němž Kovařík v roce 2015 uvedl, že Berbr rozhodčí ovládá a ovlivňuje. I v tomto případě podali dovolání k Nejvyššímu soudu, o kterém zatím není rozhodnuto.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!