130 let

Boleslav zvítězila na Žižkově. | foto: ČTK

Boleslav se dotáhla na Spartu

Sport
  •   12:23
PRAHA - Fotbalisté Mladé Boleslavi se díky dnešní výhře na hřišti Viktorie Žižkov dotáhli na úplné čelo tabulky. Středočeši v pohledném utkání zvítězili 2:1, natáhli šňůru neporazitelnosti už na sedm zápasů a mají stejně bodů jako vedoucí Sparta, která ale má k dobru pondělní dohrávku v Liberci. Boleslav na Žižkově vedla po brance Sylvestreho, po poločase sice vyrovnal Švancara, ale v 72. minutě rozhodl o třech bodech pro hosty Pecka.

Boleslav pod televizním vysílačem hnala vpřed touha soupeři oplatit dvě loňské porážky 0:1. I proto hosté ofenzivním představením přispěli ke kvalitě zápasu, v němž se od začátku bylo na co dívat. Pro domácí, v jejichž brance se letos poprvé představil Peter Bartalský, zase bylo motivací přetrhnout boleslavskou šestizápasovou šňůru bez prohry. Ale už v 18. minutě Viktorii potkala velká nepříjemnost: boleslavký záložník Sylvestre napřáhl ze zdánlivě beznadějné pozice a jeho střelu mimo dosah Bartalského vychýlil nechtěnou tečí Procházka.

Vedoucí gól Středočechů dodal zápasu ještě větší šťávu, diváci se mohli kochat neustávajícími útočnými výpady, v nichž hráli prim domácí. Ti si uvědomovali, že po minulé prohře v Jablonci by další nezdar znamenal velké komplikace. Jejich přízemní kombinace středem hřiště ale boleslavským dělaly velké starosti. V první jasné šanci brankář Miller vychytal Demjana, po půlhodině po dalším průniku mezi stopery Švancara nastřelil dokonce břevno. Na druhé straně mohl Sylvestre zvýšit, kdyby dobře nezasáhl Bartalský.

Druhý poločas byl na zajímavé okamžiky ještě bohatší. Už po čtyřech minutách vytáhl ze svého bohatého zásobníku nečekaných tahů další lest Švancara. Nečekal na hvizd rozhodčího a než si hosté stačili zformovat zeď, zaskočil pohotovou střelou Millera, který zdaleka nebyl připravený zasáhnout.

V 72. minutě žižkovská obranná vozba padla podruhé. Boleslavští ji totiž dokonale rozebrali akcí po levé straně, míč doputoval od Papadopulose a Macha až do pokutového území, tam jej Sylvestre chytře přeběhl a z druhé vlny nabíhající Pecka ranou pod břevno Boleslav nasměroval ke třem bodům.

Loňský král českých kanonýrů zároveň druhou brankou v druhém utkání za sebou dokázal, že se mu zřejmě vrací střelecká forma.

Autor: ČTK