130 let

Mužstvo 1. FC Brna pro sezónu 2008/20009 | foto: ČTK

Brno plánuje boj o poháry

Sport
  •   15:09
BRNO - Vylepšit loňské čtvrté místo a být opět ve hře o evropské poháry je cílem fotbalistů Brna v nadcházející ligové sezoně. I přes některé změny v kádru se o to Brňané budou snažit se zhruba stejně silným týmem jako v předchozím ročníku.

Odešli z něj sice Patrik Siegl, Petr Pavlík a hráčskou kariéru ukončil René Wagner, místo nich ale přišli z Ostravy obránce Petr Čoupek, ze Slavie středopolař David Kalivoda a z hostování v Nitře se vrátil útočník Pavel Vrána.

"Změny jsou rovnocenné, proto je z tohoto pohledu tým zhruba stejně silný jako loni. Kádr ale není příliš široký," uvedl na dnešní tiskové konferenci trenér Brňanů Petr Uličný, kterému před startem nové sezony dělají starosti zranění opor. Určitě nemůže počítat v začátku ligy s Martinem Kunclem a Vránou.

Uličný vloni získal po nevydařeném začátku sezony s Brnem 55 bodů. Přes padesát bodů se mu přitom v jeho dlouhé trenérské kariéře podařilo nasbírat pouze v devadesátých letech ještě jednou v Brně a dvakrát v Olomouci. "Pokaždé byla taková sezona z mého pohledu velmi vydařená. Trenér Rada dosáhl s Teplicemi 53 bodů a stal se trenérem reprezentace," zavtipkoval Uličný.

V průběhu letní přestávky prošla rekonstrukcí hrací plocha na stadionu v Králově Poli, nový trávník dostal vyhřívání. Myšlenky vedení klubu se ale obracejí k vybudování nového stadionu za Lužánkami. "Architekti už 300 dnů pracují na projektu nového areálu. Ve středu budou jednat se zástupci města a na schůzku jsme také pozváni. Ještě nikdy v minulosti jsme nebyli s myšlenkou návratu za Lužánky tak daleko jako nyní," prozradil ředitel klubu Radek Bělák.

Autor: ČTK
  • Mohlo by vás zajímat