130 let
Slavia Tiraspol

Slavia Tiraspol | foto: Tomáš Krist, Lidové noviny

Brno vypadlo z poháru s třetiligovým týmem

Sport
  •   19:03
BRNO - Fotbalisté Brna nepřešli 3. kolo domácího poháru Ondrášovka Cup, v dnešní dohrávce podlehli po penaltovém rozstřelu druholigové Karviné 1:2. Rovněž až penaltový rozstřel pak rozhodoval o postupu Slavie, která nakonec zdolala třetiligové Karlovy Vary 2:1. Naopak Sparta si s chutí zastřílela a přehrála divizní Náchod-Deštné 6:0. Na pěti gólech se podílel aktivní Luboš Kalouda.

Slavia nastoupila s hodně kombinovanou sestavou a do základní jedenáctky naskočil i navrátilec po zranění Šmicer. Domácí se oslabeného soupeře nezalekli a byli hodně aktivní, čímž dělali radost svému trenérovi Jindřichu Dejmalovi, který ve Slavii prožil pět povedených let.

Do první šance se ale dostali hosté: Jandovu střelu brankář s velkou námahou vyrazil před sebe, ale od Naumova se míč odrazil do zámezí.

Volešákův trestný kop mířil nad, a tak v 41. minutě udeřili domácí: Geňo si na hranici vápna zpracoval míč, uvolnil se a technickým obloučkem přehodil Hanuše.

Slavii pomohl po přestávce příchod Grajciara. Jeho pěknou ránu ale vyrazil gólman, druhý pokus mířil nad. Slavia neuspěla ani v dalších šancích, ale ve hře ji nechali vlastním gólem domácí. V 61. minutě si po Grajciarově centru srazil Vondráček míč nešťastně do sítě.

Osm minut před koncem mohl rozhodnout Psohlavec, ale jeho gólovou střelu dokázal Hanuš vyrazit. Na druhé straně sice dostal míč do sítě Vasiljevič, ale rozhodčí jeho branku pro ofsajd neuznali. Rozhodnout musely penalty, v páté sérii neproměnil domácí Janáček a Vasiljevič poslal Slavii dál.

Spartě stačil k zajištění postupu do osmifinále pouhý poločas, po kterém třetí tým prvoligové tabulky vedl o tři branky. Nakonec vyhrál na hřišti divizního Náchoda vysoko 6:0, přestože trenér Jozef Chovanec s výjimkou ofenzivních hráčů poslal do hry náhradníky.

V základní sestavě byl překvapivě pouhý den po návratu ze šampionátu dvacítek záložník Zeman, ale o branky se starali jiní: dvakrát se trefili útočníci Kadlec s Holendou i záložník Kalouda.

Domácí se mohli dostat do hry jen v první půli, kdy za stavu 0:1 nastřelili tyč, ale s přibývajícím časem skóre utěšeně narůstalo. Spartu čekají v dalším kole dvě utkání s Českými Budějovicemi.

Autor: ČTK