Úterý 21. května 2024, svátek má Monika
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sionko se nevyrovnal s koncem kariéry. Fotbal mi chybí, říká

Sport

  21:00
PRAHA - Bývalý fotbalový reprezentant Libor Sionko se ani po čtyřech měsících ještě nevyrovnal s rozhodnutím ukončit hráčskou kariéru. Fotbal mu stále chybí, ale na druhou stranu nelituje toho, že s rolí profesionála skončil, a návrat nechystá. Rád však přijal možnost zahrát si za Spartu alespoň v Silvestrovském derby internacionálů.

Libor Sionko foto: ČTK

Pětatřicetiletý bývalý hráč Ostravy, Sparty, Austrie Vídeň, Glasgow Rangers či Kodaně ukončil kariéru na konci srpna. "Ještě se s tím srovnávám. Není to tak, že bych se s tím smířil," přiznal Sionko v dnešním rozhovoru s novináři. "Fotbal mi chybí. Chodím na Spartu a vždy mě tam svrbí nohy a rád bych si čutnul, ale bohužel jsem kariéru už ukončil," konstatoval.

Odmítl však, že by se k roli aktivního sportovce vrátil. "První, druhá či třetí liga už jsou pro mě na 99,9 procenta passé. A nižší soutěže teď hrát nechci, ale do budoucna vyloučit nemohu, že si v nich jednou třeba zahraju. Pokud si tam ale kopnu, tak opravdu jen pro párek a pivo. Pro peníze už hrát stoprocentně nebudu. Navíc se teď ještě nenudím, protože dodělávám dům a užívám si dětí, takže v kolotoči jsem stále," řekl Sionko.

Fotbalovou abstinenci mu pomohlo zažehnat alespoň Silvestrovské derby, ve kterém se představil za Spartu jako nováček. "Dosud jsem se na to vždy koukal jen v televizi a musím říct, že mě překvapilo, kolik přišlo lidí a jaká byla atmosféra. Jen je škoda, že to pro nás dobře nedopadlo," podotkl po porážce 5:8. Sám dal sice za Spartu jeden gól, ale další velkou šanci nevyužil. "To bych nebyl já, kdybych něco nezahodil. Každopádně pokud budu mít za rok možnost, tak rád zase přijedu a zkusím to s klukama napravit," dodal.

Autor:

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...