130 let

Černý se představil v Čechách při Poháru UEFA. | foto: Lidové noviny

Černý podpeslal v Queens Park

Sport
  •   16:57
LONDÝN - Fotbalový brankář Radek Černý se definitivně stal členem anglického druholigového týmu Queens Park Rangers. Jak dnes londýnský klub potvrdil na svém oficiálním webu, podepsal s čtyřiatřicetiletým Čechem dvouletou smlouvu.


Černý tak po třech a půl letech opouští po vypršení kontraktu prvoligový Tottenham, kam přišel v lednu 2005 z pražské Slavie. Paradoxně právě v poslední sezoně si zachytal nejvíc, když od španělského kouče Juandeho Ramose dostával často přednost před anglickým reprezentantem Paulem Robinsonem.


Trojnásobný český reprezentant opouští anglickou Premier League s bilancí 16 odchytaných zápasů, z toho 13 v této sezoně. Celkově se v brance Tottenhamu objevil v 38 utkáních. V Queens Parku naváže na krajany Luďka Mikloška a Jana Stejskala, kteří v Rangers působili v devadesátých letech. Ačkoli Černý odchází o soutěž níž, není vyloučeno, že se do prestižní Premier League vrátí. Jeho nový klub totiž loni koupili promotér formule 1 Bernie Ecclestone a šéf stáje Renault Flavio Briatore, kteří hodlají tým dovést mezi elitu. Letos skončil Queens Park čtrnáctý.

Autor: ČTK