130 let

Trenér Chelsea Thomas Tuchel. | foto: Reuters

Chelsea pod novým trenérem zdobí pevná obrana, Mourinho se po vzájemném duelu zlobil kvůli penaltě

Sport
  •   18:29
Londýn - Řadu věcí po svém příchodu změnil. Od rozestavení přes (staro)nové tváře v základní sestavě. Thomas Tuchel vstoupil do angažmá na Ostrovech úspěšně: tři zápasy bez inkasovaného gólu, dvě vítězství, to poslední navíc v derby na Tottenhamu (1:0).

„Není to o mých metodách, líbí se mi přístup hráčů, složení týmu, jeho potenciál. Je tady velmi dobrá parta, fajn kluci, kteří jsou otevření a se kterými je radost pracovat,“ pochvaloval si Tuchel po čtvrtečním vítězství. „Máme velkou podporu v celém klubu,“ líbí se německému kouči.

Ten na konci ledna na Stamford Bridge nahradil odvolanou klubovou legendu Franka Lamparda a Chelsea od té doby neprohrála.

Trenér Chelsea Thomas Tuchel.
Fotbalisté Chelsea se radují z výhry nad Burnley.

0:0 s Wolverhamptonem, 2:0 s Burnley a hlavně 1:0 na Tottenhamu. Důležité výsledky, které londýnský klub vrátily na pohárové příčky.

Aktuálně je Chelsea šestá a v tabulce se dostala právě před Tottenham, kterému uštědřila třetí porážku v řadě.

Rozhodl gól Brazilce Jorginha, jenž v prvním poločase proměnil pokutový kop po neohrabaném faulu domácího stopera Erica Diera. Nebo to na penaltu nebylo?

„Ne, zápas rozhodla penalta, která penaltou nebyla,“ prohlásil kouč Tottenhamu José Mourinho a samozřejmě i bývalý trenér Chelsea. „Vždyť to nebyla ani nebezpečná gólová situace,“ zlobil se. „Je těžké přijmout, když prohrajeme takovým způsobem, bolí to.“

Dier šel ve vlastním pokutovém území zbytečně do skluzu, na zemi se pak pokoušel obrat o balon útočníka soupeře Tima Wernera, kterého však zasáhl do kopačky. Sudí Andre Marriner neváhal, o faulu byl přesvědčený.

„Považuju Marrinera za jednoho z nejlepších rozhodčích v Premier League, obdivuju ho, máme spolu dobrý vztah. To mě staví do dobré pozice, abych mu řekl, že se mi nelíbil jeho výkon,“ vyčetl mu ale Mourinho.

Ten v posledních týdnech nemá dobrou náladu.

Tottenham, který ještě v prosinci proháněl nejlepší, a možná myslel dokonce na titul, se propadá tabulkou, z posledních pěti zápasů vyhrál jen jednou, je na osmé pozici a citelně mu chybí zraněný střelec Harry Kane.

Snad by se mohl vrátit během dvou týdnů, zadoufal po utkání Mourinho. Jeho tým je na anglického kapitána fixovaný.

Autoři: Jiří Čihák, ČTK