130 let
Slovan Liberec - Slavia

Slovan Liberec - Slavia | foto: ČTK

Rozhovor

Cipro: Slavia musí posílit kádr

Sport
  •   16:54
PRAHA - Po dvou úvodních kolech je Slavia stále bez bodu. Po porážce od Bohemians nechala všechny body i v Liberci. Podle bývalého hráče i trenéra "červenobílých" Františka Cipra situace ale vážná není. "Je ale pravdou, že mužstvo nemůže myslet na titul ani evropské poháry."

Slavia je po dvou kolech bez bodu. Jak moc je situace pro "červenobílé" kritická?
Po dvou kolech to nic neznamená. Stejně jako fakt, že jsou v čele Příbram a Hradec. Na druhou stranu, ve Slavii byl vždycky problém, když se prohrálo jednou, natož dvakrát. Příjemné to samozřejmě není, ale mužstvo nemá ambice na evropské poháry ani na titul. Zároveň se ani sestupu bát nemusí.

Jak se vám jeví šíře a kvalita slávistického kádru?
Kádr je hodně úzký, v mužstvu je tak třináct ligových hráčů. Když se někdo ze základní jedenáctky zraní, tak nastane problém. Je otázkou, jestli mladíci na střídačce vůbec někdy v budoucnu budou mít kvalitu na ligový fotbal. Současný tým má tak na páté místo tabulky.

Slavia prochází určitou obměnou. Kdy si myslíte, že se vrátí na vrchol a zařadí se do fronty útočící na titul a evropské poháry?
Kádr musí být jednoznačně zkvalitněný. Jestli si někdo myslí, že až za tři roky mladí hráči dorostou, že Slavii potáhnou, tak se mýlí. Když si rozebereme základní sestavu, tak v ní žádní mladí hráči nejsou: Hubáček, Jarolím, Pospěch, Vlček...

Na kterých postech by Slavia měla posílit?
Ve všech řadách. Před sezonou odešli třeba tři obránci a v současné době hrají stopery krajní beci, což není úplně optimální.

Jak se tváříte na machinace, které se děly kolem majoritního vlastníka? Nejdřív jím byl Natland, poté většinový podíl odkoupil Aleš Řebíček, který nyní vlastní 98% akcií.
Tohle jde mimo mě. Pana Řebíčka neznám. Klobou dolů před ním, když společně s Natlandem Slavii zachránil. Ale další ekonomické a sportovní výsledky ukážou až dny příští.

Křišťálová lupa 2011

Aleš Řebíček byl jmenován i prezidentem klubu. V jiných týmech je ale zvykem, že tento post zastává bývalý slavný hráč. Co si o tom myslíte?
To je spíš taková počestná funkce. Jde o individuální věc. Řebíček je majitel a ať se to někomu líbí, nebo ne, tak si v klubu může dělat, co chce.

Autor: Tomáš Vrábel