Sobota 15. června 2024, svátek má Vít
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Finále fotbalové Ligy mistrů se v roce 2026 bude hrát v Budapešti

Stadion Puskás Arena v Budapešti. foto: Reuters

Finále fotbalové Ligy mistrů v roce 2026 bude hostit Puskás Arena v Budapešti. O udělení pořadatelství dnes informovala evropská fotbalová unie UEFA na jednání v Dublinu. Rozhodnutí o pořadateli finále pro rok 2027 odložila kvůli nejistotě ohledně osudu milánského San Sira. Budapešť i Milán byly jedinými uchazeči o volné termíny.
  15:21

Nejbližší finále Ligy mistrů bude 1. června hostit londýnské Wembley. Příští rok vyvrcholí boje o nejcennější evropskou klubovou trofej v Mnichově na stadionu Bayernu.

Rozhodnutí o pořadateli finále 2027 odložila UEFA na zářijové zasedání výkonného výboru. Ikonické San Siro, jehož majitelem je město Milán, bude v roce 2026 hostit slavnostní zahájení zimních olympijských her. Dlouhodobě se ale mluví o jeho demolici a výstavbě nové arény.

UEFA rozhodla i o pořadatelích finálových duelů dalších soutěží. Evropská liga vyvrcholí v roce 2026 v Istanbulu, o rok později ve Frankfurtu. Duel o trofej v Konferenční lize bude za dva roky hostit Lipsko, v roce 2027 se bude hrát opět v Istanbulu na stadionu Besiktase.

Autoři: ,

Opalovací krém pro miminka: Jaký vybrat?
Opalovací krém pro miminka: Jaký vybrat?

Pokožka novorozenců a kojenců je tenká, zranitelná a má méně melaninu, což je pigment, který chrání pokožku před slunečním zářením. Kůže miminka je...