130 let
Arnold Peralta v dresu Hondurasu.

Arnold Peralta v dresu Hondurasu. | foto: Reuters

Hondurasem otřásla vražda fotbalisty. Peraltu zastřelili, když jel z nákupu

Sport
  •   15:48
LA CEIBA - Honduraský fotbalista Arnold Peralta byl zastřelen při dovolené ve svém rodném městě. Šestadvacetiletého reprezentačního záložníka zabil neznámý útočník na parkovišti nákupního centra v letovisku La Ceiba na karibském pobřeží. Motiv činu není jasný.

Peralta byl podle policie napaden skupinou mužů, když nasedal do auta. „Zemřel na následky četných zranění způsobených střelnou zbraní,“ citoval deník La Prensa forenzní zprávu. Region, v němž k tragédii došlo, je podle honduraské policie nechvalně proslulý aktivitou drogových kartelů.

Honduraský fotbalista Arnold Peralta na archivním snímku.

„Nešlo o loupežné přepadení, protože Peraltovi zůstaly veškeré cennosti,“ řekl Leonel Sauceda, mluvčí ministerstva bezpečnosti. Podle serveru nydailynews.com jel Peralta společně s dalším honduraským fotbalistou Marcelem Canalesem do obchodního centra koupit oblečení pro svého čerstvě narozeného syna.

Výpovědi o vraždě se liší, podle poblíž stojících prodejců přijel k Peraltově automobilu neznámý muž na motorce a bez jediného slova vystřílel do fotbalisty celý zásobník včetně fatálního zásahu do hlavy. Peraltova žena, která byla na místo činu přivolána k identifikaci, se zhroutila a musela ji odvézt policie.

Za týden měl reprezentovat

Peralta, jenž se po lednovém ukončení angažmá v Glasgow Rangers vrátil do vlasti a hrál za místní Olimpii, reprezentoval Honduras na olympijských hrách 2012 v Londýně. Z nominace na loňské mistrovství světa ho vyřadilo zranění. Za národní tým odehrál 26 zápasů, příští týden měl nastoupit k přípravnému utkání s Kubou.

Americká média v souvislosti s vraždou Peralty připomněla případ kolumbijského obránce Andrése Escobara, který byl v roce 1994 zastřelen poté, co si v zápase proti USA vstřelil vlastní branku a přispěl k vyřazení Mexika z turnaje. Humberto Muňóz Castro do něj na ulici ve fotbalistově rodném Medellínu vystřílel 12 ran a při každé křičel „góóól!“

Autoři: oka, ČTK