Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Hygienička ke Slavii: Opatření upravíme podle počtu nakažených, zdraví by mohli trénovat dál

Trénink fotbalistů Slavie foto:  Michal Šula, MAFRA

Praha - Opatření, které bude muset přijmout fotbalová Slavia Praha kvůli nákaze covidem-19 u jednoho z hráčů, se budou upravovat podle počtu dalších nakažených v týmu. Nejbližší testy úřadující ligoví mistři podstoupí v pátek. ČTK to řekla ředitelka Hygienické stanice hlavního města Prahy Zdeňka Jágrová. Podle ní je reálné, že ostatní hráči s negativním výsledkem budou moci dál trénovat.
  11:30

Slavia kvůli pozitivnímu koronavirovému testu u jednoho z fotbalistů v úterý předčasně ukončila soustředění v Rakousku a vrátila se do Česka. Hráči i další členové vršovického týmu jsou v domácí izolaci.

„V pátek budou testovaní a podle toho, jak testy dopadnou, se rozhodne, co bude dál,“ uvedla Jágrová. Zásadní pro rozhodování hygieniků bude, kolik dalších lidí bude pozitivně testovaných. Podle toho budou pravidla pro klub buď mírnější, nebo přísnější.

„Další testy nás čekají v pátek, následně v úterý a výstupní 24. srpna,“ řekl ČTK tiskový mluvčí Slavie Michal Býček. „Většina hráčů, která může být sama doma, je doma. Některým jsme zajišťovali ubytování,“ přidal Býček.

Jágrová potvrdila, že se z Rakouska se Slavií vrátil i nakažený hráč, který už týden nepřišel do styku s ostatními. „Kontakt byl už od minulého týdne omezený. Byl izolován od doby, co měl projevy nemoci,“ uvedla ředitelka hygienické stanice.

Rozhodčí před zápasem Slavia - Sparta.
Slavia prodloužila smlouvy s Coufalem a kapitánem Bořilem

Obecně se podle Jágrové dá říct, že pokud trénují společně stále stejné menší skupinky, tak by se mohly v tomto seskupení připravovat i nadále a nebyla by nutná úplná izolace týmu na 14 dnů.

Plošná karanténa pro celý tým nebývá v zahraničí běžnou praxí. Například Atlético Madrid v neděli oznámilo, že má dva hráče nakažené covidem-19. Další testy u zbývajících členů španělského týmu ale vyšly negativně, takže Atlético mohlo odcestovat do Lisabonu ke čtvrtečnímu zápasu čtvrtfinále Ligy mistrů proti Lipsku. V izolaci zůstali pouze dva fotbalisté s pozitivními nálezy.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!