130 let

Jablonec se raduje po gólu. | foto: ČTK

Jablonec s Kladnem jen remizoval

Sport
  •   19:14
JABLONEC - Dravý Jablonec se dnes nedokázal proti Kladnu výrazněji prosadit a získal jen bod za remízu. To bylo zatím největší překvapení nedělních zápasů. Všichny favorizované týmy jinak vyhrál a to shodně výsledkem 2:1.

Fotbalisté Jablonce remizovali doma s Kladnem 1:1. Hosté vedli po třetí letošní brance Šilhana, za Jablonec srovnával z penalty Pavlík, který se rovněž prosadil potřetí. Brno vyhrálo na hřišti Bohemians Praha 2:1. Do vedení jej dostal už ve 28. minutě po brejku útočník Besta, po přestávce sice vyrovnal z penalty kapitán Zoubek, záhy ale vrátil Brňanům všechny tři body špatně pokrytý Střeštík. I když hosté v závěru utkání přišli o vyloučeného Polácha, třetí výhru v sezoně si už pohlídali.

Liberec si odváží tři body z Příbrami za výhru 2:1. Zasloužil se o to hlavně Jan Nezmar, který jeden gól připravil a druhý sám vstřelil. Hráči Mladé Boleslavi v utkání 5. kola porazili Olomouc 2:1. Hosté tak letos poprvé odešli poraženi. Výhru Mladé Boleslavi zajistili v prvním poločase svými trefami Řezníček a Poláček, hostující Hořava po změně stran už jen snížil. 

Výsledky: 
FK Baumit Jablonec - SK Kladno 1:1 (0:1)
Branky: 51. Pavlík z pen. - 21. Šilhán. Rozhodčí: Makovička - Hojsík, Jiřík. ŽK: Procházka, Strnad, Šisler. Diváků: 3850

Bohemians Praha - 1. FC Brno 1:2 (0:1)
Branky: 54. Zoubek z pen. - 28. Besta, 63. Střeštík. Rozhodčí: Paták - Wilczek, Slavík. ŽK: Ibe - Švejnoha, Polách, Večeřa. ČK: 83. Polách. Diváci: 2950.

1. FK Příbram - Slovan Liberec 1:2 (0:1)
Branky: 64. Mišun - 19. Frejlach, 69. Nezmar. Rozhodčí: Příhoda - Lhoták, Pospíšil. ŽK: Borek - Nezmar, Kerič, Radzinevičius. Diváci: 4202.

FK Mladá Boleslav - Sigma Olomouc 2:1 (2:0)

Branky: 8. Řezníček, 30. Poláček - 57. Hořava. Rozhodčí: Matějek - Teuber, Dobrovolný. ŽK: Janíček - M. Hubník, Komárek, Heidenreich. Diváci: 4840.

Autor: Lidovky.cz