Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Krejčí mladší zná trest za surový faul loktem, Spartě bude chybět v příštích čtyřech zápasech

Utkání 12. kola první fotbalové ligy: Sparta Praha - FK Pardubice, 16. prosince 2020 v Praze. Strkanice po zákroku Ladislava Krejčího mladšího (druhý zleva) na Tomáše Solila z Pardubic (na zemi). foto: ČTK

Praha - Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila sparťanskému hráči Ladislavu Krejčímu mladšímu trest na čtyři soutěžní utkání za surový faul na pardubického Tomáše Solila ve středečním utkání 12. ligového kola. Člen reprezentační jednadvacítky hrubě loktem udeřil protihráče do obličeje a rozhodčí Alex Denev ho po přezkoumání situace na videu vyloučil.
  16:37

Krejčí mladší původně dostal v 85. minutě jen žlutou kartu, po zásahu videorozhodčího ale musel předčasně pod sprchy. 

Po utkání, které Sparta vyhrála 2:0, se na sociální síti omluvil.

Lille vs. Sparta, Evropská liga: Ladislav Krejčí slaví branku.
Evropská liga - Sparta vs. AC Milán: zklamaný Ladislav Krejčí.

„Omlouvám se za situaci, která se stala v zápase s Pardubicemi. Za faul jsem byl po právu vyloučen. Nebyl v tom úmysl zranit protihráče. Každý souboj chci vyhrát a jdu do všeho naplno, ale to bylo za hranou a uvědomuju si to. Doufám, že Tomáš bude v pořádku a bude moct nastoupit do dalšího zápasu. Je mi líto, že se to stalo,“ uvedl Krejčí na instagramu.

VIDEO: Dost už s těmi lokty! Bezohledný sparťan Krejčí si řekl o velký flastr

Jednadvacetiletý defenzivní univerzál už si do konce roku nezahraje. Sobotní zápas Sparty v Opavě byl kvůli koronaviru v týmu Slezanů odložen a poté Letenští nastoupí v podzimní části už jen k domácímu duelu s Libercem. Krejčí následně vynechá první tři jarní utkání. 

Krejčí v poslední době patří k často trestaným hráčům. V této ligové sezoně má vedle červené karty na kontě tři žluté, v minulém ročníku byl napomínán desetkrát.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!