130 let

Lionel Messi dělá kličku Andrési Guardadovi v zápase proti Mexiku. | foto: Profimedia.cz

Poštval sis proti sobě celou Argentinu. Boxer to schytává za kritiku Messiho

Sport
  •   14:23
Nikoho, kdo někdy fotbal aspoň párkrát hrál, by z toho nenapadlo dělat kauzu. Mexického boxera Saúla Canela Álvareze ale ano. Nelíbilo se mu, jak hvězdný argentinský útočník po výhře 2:0 nad Mexikem v šatně odstrčil dres, který si předtím vyměnil s kapitánem Mexičanů Guardadem. Prý s dresem čistil podlahu, což je neuctivé. Byl sám, kdo to takhle viděl, naopak se do něj pustili fotbalisté ze všech koutů světa. A Messiho se zastal i zmiňovaný Guardado.

V jednom rohu mexický bijec Saúl Canelo Álvarez s tituly z mnoha vah.

V tom druhém maličký střízlík Lionel Messi, podle mnohých nejlepší fotbalista všech dob.

Asi by nešlo zrovna o vyrovnaný souboj, byť by si to právě Álvarez nejspíš přál. Po zápase s Mexikem na světovém šampionátu v Kataru, který Argentina vyhrála 2:0 hlavně díky Messimu, se totiž do sedminásobného držitele Zlatého míče pustil.

Mexický boxer na Twitteru uvedl, že Messi po zápase s mexickým dresem utíral špinavou podlahu argentinské šatny.

Podle něj šlo o neuctivý přístup argentinské hvězdy vůči celému jeho národu.

„Viděli jste Messiho, jak naším dresem čistí podlahu? Radši požádej Boha, abys na mě nenarazil. Stejně jako já respektuju Argentinu, ty bys měl respektovat Mexiko,“ uvedl boxer.

Co přesně se ale stalo?

Argentinská desítka měla za sebou důležitý a vyhraný zápas s Mexikem.

Messi ho celý režíroval, jeden gól dal, na druhý přihrál. Když pak přišel do šatny, hodil mexický dres, který si předtím vyměnil, na zem. Pak si sedl a když si zouval pravou kopačku – zjevně bez úmyslu – nohou dres po podlaze lehce postrčil.

Skutečně nic hrozného.

Zvlášť, pokud tušíte, jak to ve fotbalové šatně funguje.

Zpocené a špinavé dresy se tam válí na podlaze, šlape se po nich, stojí se na nich poté, co hráč přijde ze sprchy. Všechny se pak seberou a nahází do pračky.

I proto se hvězdného Argentince okamžitě začali zastávat fotbalisté ze všech stran.

„Pane Canelo, nevytvářejte problémy tam, kde nejsou. Očividně vůbec nerozumíte fotbalu a nechápete, co se v šatně děje. Dresy jsou po zápase vždycky na podlaze, protože jsou zpocené. Leo si pak akorát sundával kopačku, tak ho lehce odsunul,“ napsal mu Kun Agüero, dlouholetý argentinský reprezentant a Messiho kamarád.

A pokračoval: „Zasloužil jste si nenávist celé Argentiny. Říct něco proti Messimu je jako říct něco proti Maradonovi. Hrál jste si s ohněm.“

Podobně mluvil třeba i kamarád z Barcelony Cesc Fábregas, který řekl, že takhle zpocené dresy po každém zápase na podlaze čekají na to, než se vyperou.

No a Messiho se nakonec zastal i kapitán mexické reprezentace Andrés Guardado, který si právě dres s Argentincem vyměnil.

„Vím, jaký Messi je. V každém týmu je normální, že váš dres i dres soupeře, který jste si vyměnili, leží na zemi. Pak se vypere a vezmete si ho. Canelo vůbec neví, jak to ve fotbalové šatně funguje, přijde mi to hloupé. Byl to můj dres, který jsem si s Leem vyměnil,“ uvedl Guardado pro TyC Sports.

Guardado dokonce před lety vyfotil v útrobách stadionu svého syna s Messim, když ještě Argentinec hrál za Barcelonu a Mexičan za Real Betis.

Kdyby to všechno bylo málo, s reakcí přispěchal i legendární boxer Mike Tyson - velký Messiho fanoušek. „Někdo, kdo se jmenuje Canelo, prý vyhrožoval Leovi. Asi se budu muset vrátit do ringu,“ řekl.

A Messi?

Ten se celé situaci musel snad jenom smát.

V pondělí v klidu trénoval a připravoval se na další výzvy, které ho čekají. Ví, že ho na světovém šampionátu v Kataru čeká daleko důležitější mise – nejprve ve středu večer porazit Polsko a postoupit ze skupiny a pak celé mistrovství vyhrát.

Autor: Matěj Tomíček