130 let

Necid po prohraném utkání. | foto: ČTK

Necid vzal prohru na sebe

Sport
  •   11:28
MLADÁ BOLESLAV - Na svou hlavu vzal útočník Tomáš Necid prohru české fotbalové reprezentace do 19 let v semifinále mistrovství Evropy s Německem. A to i přesto, že se postaral o jediný gól domácího výběru a byl klíčovou postavou české ofenzivy. V závěru měl několik šancí poslat tým do finále, které však nevyužil, a tak si sobotní finále díky výhře 2:1 v prodloužení zahrají Němci.


Sice jsem dal branku, ale měl jsem další šance. Dvakrát jsem byl sám před brankářem a jednou v jasné tutovce, ale blbě jsem to trefil," řekl Necid novinářům. "Prohru beru na sebe. Kdybych to trefil, tak mohlo být rozhodnuto ještě v normální hrací době. Měl jsem to dát, moje chyba," uvedl hráč pražské Slavie.

Se čtyřmi zásahy je Necid zatím v čele tabulky střelců celého turnaje. Sám však říká, že ho to příliš nezajímá. "Teď ani nevím, jak to s tabulkou střelců je. Jedno ale vím jistě, těch branek mohlo být víc a mohli jsme být ve finále," řekl brzy devatenáctiletý střelec.

Litoval především toho, že se spoluhráči nedokázali využít dobře rozehraný zápas a vypadli brankou v samém závěru prodloužení. "Brzo jsme dostali laciný gól, ale zvedli jsme se z toho a dokázali srovnat. Pak byl zápas vyrovnaný a byli jsme blízko penaltového rozstřelu, kde se mohlo stát cokoli," komentoval průběh utkání. "Zbývala minuta do konce, doufal jsem, že to udržíme. Škoda, že se nám to nepovedlo. Věřil jsem, že bychom penalty zvládli," dodal.

O penaltový rozstřel české fotbalisty připravil střídající německý útočník Sukuta-Pasu, který v poslední minutě utekl a nechytatelnou střelou poslal Němce do finále. "S tím už se nedalo nic dělat. Bylo to 30 vteřin do konce plus minuta nastavení. Němci jen zalezli na vápno a odkopávali míč pryč," řekl zdrcený Necid.

Náladu mu zvedli alespoň fanoušci, kteří vyprodali mladoboleslavský stadion a české mladíky vydatně povzbuzovali. "Fanoušci byli vynikající. Patří jim velký dík a poklona," děkoval na dálku. "Když máte za zády pět tisíc fanoušků, tak se to hned hraje jinak," dodal.

Přestože na Necidovi bylo po zápase vidět velké zklamání, celkové účinkování na turnaji hodnotil pozitivně. "Byl to úspěšný šampionát. Dva cíle, které jsme si dali, se nám podařilo splnit. Bohužel se nám nepodařilo to finále, kam jsme všichni moc chtěli," uvedl.

Autor: ČTK