130 let

Kenny Dalglish a Arsene Wenger. | foto: www.youtube.com

Doporučujeme

Nervy na pochodu. Dalglish vynadal Wengerovi

Sport
  •   13:00
LONDÝN/PRAHA - Fanoušci je mají zaškatulkované jako gentlemany a elegány. Manažeři Arsenalu Arséne Wenger a Liverpoolu Kenny Dalglish rozhodně neprosluli velkými výstřelky či konflikty. Hektický závěr zápasu obou soupeřů na Emirates Stadium ale dolehl i na ně. Po odpískání druhé penalty v prodloužení se do oba vzešení pánové do sebe pustili...

Byl to pořádně hektický závěr. Stanovená doba na fotbalový zápas bez prodloužení je devadesát minut. Na Emirates Stadium ale fanoušci dočkali ve šlágru 33. kola mezi Arsenalem a Liverpoolem ještě dalších 12 minut navíc. A rozhodně nebyl důvod litovat, i když o slabší povahy se musel pokoušet infarkt.

Ten sice nepostihl ani jednoho z manažerů, emoce v nich ale bublaly také. A tak poté, co dostal Liverpool šanci na vyrovnání, pustili se do sebe v hodně ostré slovní přestřelce i vyhlášení gentlemani Arséne Wenger a Kenny Dalglish.

ZÁVĚR DUELU ARSENAL-LIVERPOOL VČETNĚ HÁDKY WENGERA A DALGLISHE

Především slovník a gesta šedesátiletého Skota není znalcům anglického jazyka nutné překládat. Oba muži se ale ke kontroverzi postavili čelem. "Nevím, proč lidi zajímá více než dění na hřišti rozhovor manažerů," reagoval již v klidu po zápase na dotaz k incidentu Dalglish.

"Neztrácejte tím zbytečný čas. Raději se bavme o tom, co se dělo na hřišti," dodal s úsměvem. Jeho protějšek incident přešel úplně. "Rozhodčí naznačil, že ošetřování Carraghera nastaví osm minut, nakonec se hrály další čtyři. Proto jsem se nechal unést," uvedl pouze kouč Arsenalu.

Zraněný Carragher.

Připomněl tak důvod extrémního nastavení - v 60. minutě se srazil hostující kapitán Jamie Carragher s Johnem Flanaganem a po pětiminutovém ošetření opustil hřiště na nosítkách. Podle anglických médií byl údajně i chvíli v bezvědomí. A novinářská povinnost na závěr: hektický duel nakonec skončil 1:1, obě penalty byly totiž zásluhou Nizozemců Van Persieho a Kuijta proměněné.

Autor: Antonín Vavrda