130 let

Unavený výraz Karla Brücknera vypovídá o všem. | foto: ČTK

Nový šéf rakouského fotbalu nevyloučil Brücknerovo odvolání

Sport
  •   16:15
Nový prezident Rakouského fotbalového svazu Leo Windtner se chystá v nejbližších dnech na rozhovor s reprezentačním trenérem Karlem Brücknerem a nevyloučil, že český kouč ve funkci skončí.

Osmapadesátiletý Windtner to uvedl na dnešní tiskové konferenci ve Vídni poté, co byl na valné hromadě svazu aklamací potvrzen do funkce.

Podle agentury APA ze slov nového šéfa rakouského fotbalu vyplývá, že Brücknerovo odvolání z funkce je pravděpodobné. "V zásadě platí, že zápas proti Rumunsku 1. dubna bude koučovat on. Ale nechci předjímat výsledky našeho rozhovoru," uvedl Windtner, jenž byl zvolen prezidentem začátkem února členy užšího vedení a dnes byl ve funkci oficiálně potvrzen.

Před dvěma týdny se několik hodin před přípravným utkáním se Švédskem, které Rakousko prohrálo 0:2, sešel poprvé s Brücknerem a kapitánem Andreasem Ivanschitzem a rozhovor ho nenadchl. "Hodně mě překvapila jejich nejistota," uvedl Windtner.

Brücknerovi svěřenci prohráli čtyři z posledních pěti zápasů a úvodní jarní kvalifikační zápas proti Rumunsku je zřejmě poslední možností, jak by si mohl bývalý trenér českého národního týmu funkci v Rakousku udržet. "Je to solidní člověk a ryzí odborník. Zaslouží si, abychom si na to sedli a všechny záležitosti probrali," řekl Windtner na Brücknerovu adresu.

Rakouský národní tým porazil hned v prvním kvalifikačním utkání pod Brücknerem slavně Francii, pak však přišly ztráty a po čtyřech duelech jsou spolupořadatelé loňského mistrovství Evropy v tabulce své skupiny třetí.

Autor: ČTK