Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Objímaní s Tvrdíkem i mávání fanouškům. Simon Deli je zpátky v Praze, pomůže Slavii?

Sport

  18:23
Praha - Přímo před stadionem v Edenu vystoupil ze zadních dveří bílého auta s velkou červenou hvězdou. Přivítal se s klubovými šéfy, zamával hrstce zvědavých fanoušků: fotbalista Simon Deli je zpátky v Praze.

Utkání 21. kola první fotbalové ligy: Sparta - Slavia. Zklamaný Deli. foto:  Jan Zatorsky, MAFRA

Do Česka přiletěl soukromým letadlem v úterý dopoledne z belgického Oostende a krátce po poledni se už na chodníku před stadionem dlouze objímal s Jaroslavem Tvrdíkem, slávistickým bossem.

Právě od něj dostal svůj nový červenobílý dres s číslem 4, pak zmizel ve dveřích klubového muzea a s příznivci, kterých se kvůli němu sešlo asi třicet, se ještě jednou pozdravil a prohodil s nimi pár slov přímo na tribuně.

„A je doma,“ připojil Tvrdík výmluvný popisek k jednomu ze zveřejněných snímků na Twitteru.

Simon Deli a Milan Škoda si přebírají pohár pro vítěze Fortuna ligy.
Costa Nhamoinesu (vlevo) se snaží uklidnit Simona Deliho.

Pro slávistický národ je návrat Deliho do Edenu velká událost.

V posledních dnech fanoušci zaplavili sociální sítě jeho fotografiemi, v úterý pak na online radaru hromadně sledovali průběh jeho asi hodinu a čtvrt dlouhého letu.

„Kámo, bráško, teď se vrátím domů, čekám další double. A to je důležitý. Tak čus zítra,“ vzkazoval Deli slávistům v pondělním videovzkazu z Belgie poté, co Slavia jeho příchod oficiálně dotáhla.

Návrat bývalé opory začal intenzivně řešit o víkendu. V neděli večer po zápase s Jabloncem už trenér Jindřich Trpišovský přiznal: „Vypadá to nadějně.“

Simon Deli, který v belgických Bruggách v posledních týdnech ztratil místo v sestavě, má ve Slavii pomoci vyřešit problém s obránci, který nastal kvůli dalšímu vážnému zranění Davida Hovorky. Zpátky v Česku je devětadvacetiletý reprezentant Pobřeží slonoviny po roce a půl.

„Simon projevil velký zájem o návrat. Věřím, že jeho hostování do léta dává smysl a pomůže nám všem,“ prohlásil Trpišovský.