130 let

Fanoušci Baníku. | foto: ČTK

Při zápase Sparta-Baník řádila ochranka

Sport
  •   15:14
PRAHA - Tak to tu ještě nebylo. Fanoušci Ostravy bouří. Zatímco o víkendu si to tvrdá jádra sparťanských a ostravských fanoušků rozdala jak se říká "na férovku", v pondělní šlágru na Letné řádila především ochranka pražského klubu. Jejímu tvrdému zásahu neunikl ani osmiletý fanoušek Baníku. Reakce policie? Nečinnost.

Fanynka Lucie Milatová, která se incidentu zúčastnila, se dokonce rozhodla poslat dopis sparťanskému vedení a Danielu Křetínskému. V něm tvrdí, že ochranka si počínala bezdůvodně hrubě. A nešetřila ani malého školáka, který na Letnou zamířil se svým otcem.

Na fanouškovských stránkách chachari.cz navíc vyšla zpráva, v němž jeden z fanoušků situaci popisuje.

„Baníkovci čekali pod schodištěm na otevření brány a nadržená ochranka zde nejprve verbální provokací a po chvíli i ostře fyzicky začala napadat v klidu stojící a nic netušící baníkovce. Nějakou tu ránu si odnesla nemalá část chacharů, výjimkou nebylo kopání do hlav k zemi sražených baníkovců či mlácení hlavou o schody,“ stojí na webu.

SPARTA OPĚT MLČÍ
A jak se k celé situaci postavila Sparta? Prý nic dramatického. „Ochranka nikoho bezdůvodně nenapadla, šlo o drobný incident, nic vážného se nestalo,“ uvedl mluvčí Ondřej Kasík.

Klubové kamery na místě incidentu nejsou. Přesto se na serveru youtube.com objevila nahrávka natočená mobilem, na které je vidět, že k napadení opravdu došlo.

Autor: Lidovky.cz