Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

‚Raději mít v sestavě díru než blbce‘. Trenér United brojí proti vysokému egu fotbalistů

Ole Gunnar Solskjaer a Odion Ighalo slaví vítězství Manchesteru United nad Watfordem. foto: Reuters

Manchester - Trenér Manchesteru United hvězdné manýry svých svěřenců odmítá. Ole Gunnar Solskjaer se snaží budovat tým plný silných osobností, ale bez přebubřelého ega. „Osobnost je strašně důležitá,“ upozorňuje. Sám je se současnou podobou svého týmu spokojený a plánuje to tak udržet.
  8:51

Obránce Watfordu v šoku: ‚Mám koronavirus, přitom jsem skoro nevycházel z domu‘

Norský kouč nastoupil k ‚rudým ďáblům‘ v prosinci roku 2018 a po jeho příchodu tým oslavil dvanáct výher v řadě. Na jaře však přišla krize. Z devíti posledních zápasů v Premier League jich pět prohráli a naštvali i fanoušky. „V loňském březnu byli hráči fyzicky i duševně unavení a měli hodně zranění. Začali s negativním myšlením, ale teď už myslí pozitivně,“ vzpomínal v rozhovoru pro United We Stand.

Wayne Rooney a manažer Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer po zápase.
Lídr Derby Wayne Rooney a manažer Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer v...

A sám uznává, že v dobách krize se osobnosti hráčů projeví snáze než v dobách slávy. „Minulý rok se mi některé věci nelíbily, některé osobní programy hráčů, ale nemohli jsme to vyřešit dřív než v létě,“ vysvětlil.

„Už tehdy jsem věděl, na kom postavím dlouhodobě úspěšný tým. Chcete ostré hráče s trochou ega, ale musí být schopni se přizpůsobit. Na prvním místě musí být tým,“ řekl. Změny v létě také hned provedl. Z týmu byl odejit například Romelu Lukaku či Alexis Sánchez.

Se současnou sestavou je spokojený. Podle něho má momentálně v týmu samé silné osobnosti, které dokáží hlavně spolupracovat. „Cítím, že v současném týmu nemáme jediné zkažené jablko,“ řekl.

Manchester United je zatím v letošním žebříčku na pátém místě, na druhé City ztrácí 12 bodů, má ještě navíc zápas k dobru. Ač výsledky nejsou zřejmě takové, v jaké fanoušci doufali, podle 47letého kouče jeho sestava směřuje dobrým směrem.