130 let
Zklamaný Sergio Ramos z Realu Madrid.

Zklamaný Sergio Ramos z Realu Madrid. | foto: Reuters

Real se trápí. Hráči si musí zvyknout na nový systém, říká Ancelotti

Sport
  •   13:24
MADRID/PRAHA - Slavný Real Madrid se trápí. Poslední vítěz Ligy mistrů vstoupil do sezony bídně: prohrál tři ze šesti soutěžních zápasů, naposledy podlehl v derby Atlétiku Madrid 1:2. Ve španělské lize Real ztrácí po třech kolech už šest bodů na první Barcelonu. „Jsem si jistý, že to napravíme,“ slibuje trenér Carlo Ancelotti.

Na Atlético Madrid se Realu na startu sezony nedaří. Nejdřív mu městský rival vyfoukl španělský Superpohár (1:1 a 0:1), teď vyhrál na hřišti největšího soupeře i v lize.

Obě mužstva se letos potkala už posedmé, Atlético vyhrálo podruhé. Na Realu od 10. minuty vedlo po hlavičce Tiaga, ale ani rychlé vyrovnání Ronalda z penalty domácím nepomohlo. Tři body pro hosty trefil Arda Turan patnáct minut před koncem. Real byl sice mnohem aktivnější, v koncovce ale nebyl úspěšný.

"Výsledek není moc spravedlivý, Atlético mělo v podstatě dva útoky a vyhrálo," štvalo Ancelottiho.

Čtěte více

Real je teď kritizovaný. V lize zvládl porazit jen Córdobu, v San Sebastianu dostal čtyři góly. Kvůli tomu je až třináctý se skóre 5:6. Příběh ze španělského Superpoháru je známý, jediným úspěchem tak zůstává zisk Superpoháru UEFA, když Real jako vítěz Ligy mistrů porazil vítěze Evropské ligy Sevillu 2:0.

"Je jasné, že se nám začátek sezony nevydařil. Nevidím problém v systému, který hrajeme, jen si na něj noví hráči musí zvyknout. A je potřeba přidat v agresivitě a nasazení," povídal Ancelotti. "Taky ale potřebujeme klid a trochu sebekritiky. Platíme teď za malé chyby, které děláme."

V Realu se přes léto neudály žádné zásadní změny: Xabi Alonso odešel do Bayernu Mnichov, Angela Di Maríu získal Manchester United. A jejich nástupcům, kteří přišli za obrovské peníze, se moc nedaří - jak Toni Kroos, tak nejlepší střelec mistrovství světa James Rodríguez, zatím hledají optimální pohodu.

Do toho Real čeká premiéra v Lize mistrů: už zítra hostí švýcarskou Basilej, za níž by mělo nastoupit české duo Vaclík - Suchý. "Je jasné, že teď nemůžeme selhat," burcuje Iker Casillas, který za Real chytá už 15 let.

Právě na něj ovšem míří kritické hlasy, diváci na něj během zápasu s Atlétikem dokonce pískali. U obou gól mohl ovšem zasáhnout jen stěží. Nejdřív hlavička z pár metrů, pak precizní rána k tyči.

"Žádný pískot jsem neslyšel, nejsem tady od toho, abych sledoval reakce publika. V očích diváků je za góly nejvíc zodpovědný brankář," řekl Ancelotti. "Ve fotbale jsou chvíle, kdy věci nejdou podle představ. Musíme odpovědět rychle, už v úterý máme šanci. To bude důležitý zápas."

A nejen pro Real. Na straně soupeře čeká první zápas v milionářské soutěži na Tomáše Vaclíka.

"Bude to start s tím nejlepším z nejlepších. Myslím, že na první zápas se nikdy nezapomíná, a teď to bude umocněné skutečností, že se bude hrát v Madridu," řekl Vaclík pro ČTK. "Věřím, že odehrajeme takové zápasy, aby se na to vzpomínalo jenom v dobrém. Čekají nás skvělí hráči, nejvíc jsem zvědavý na Cristiana Ronalda, protože to je podle mě momentálně nejlepší hráč na světě."

Vaclíkova slova se v nové sezoně zatím příliš nepotvrzují...

Autor: